Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι “μακεδονομάχοι” επιστρέφουν Μιλάνε για ελληνικότητα της Μακεδονίας όταν ξεπούλησαν “μακεδονική” εθνότητα και γλώσσα στους Σκοπιανούς!

Οι “μακεδονομάχοι” επιστρέφουν Μιλάνε για ελληνικότητα της Μακεδονίας όταν ξεπούλησαν “μακεδονική” εθνότητα και γλώσσα στους Σκοπιανούς!

Το ανάκτορο του Φιλίππου Β΄ στις Αιγές, εγκαινίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το ανάκτορο αποτελεί το μεγαλύτερο οικοδόμημα της κλασικής Ελλάδας.  Η κατασκευή του κτιρίου ξεκίνησε στα μέσα του 4ου αιώνα και είχε ολοκληρωθεί το 336 π.Χ., όταν δολοφονήθηκε ο Φίλιππος Β΄, τη στιγμή που έμπαινε στο γειτονικό θέατρο. Με 16 δωρικούς κίονες σε κάθε πλευρά του, το μέγα περιστύλιο των Αιγών είναι το πρώτο του είδους του. Με έκταση 4.000 τ.μ., χωρούσε τουλάχιστον 8.000 ανθρώπους. Εκεί ανακηρύχθηκε βασιλιάς των Μακεδόνων ο Μέγας Αλέξανδρος.

Με αφορμή τα αποκαλυπτήρια δήλωσε: 

«Δεν έχει μόνο πολιτιστικό αλλά και εθνικό χαρακτήρα καθώς επιβεβαιώνει την ελληνική διαχρονικότητα της Μακεδονίας στο βάθος των αιώνων».

Δήλωση τουλάχιστον άστοχη. Δεν γνωρίζουν φαίνεται το αρχαίο ρητό “κρείτον το σιγάν του λαλείν”. Χρειάζεται τουλάχιστον θράσος μία κυβέρνηση, που αποδέχθηκε πλήρως την συμφωνία των Πρεσπών του ΣΥΡΙΖΑ, που αποκαλούσε προδοτική, να μιλάει για το θέμα της Μακεδονίας. 

Αλήθεια ο Σαμαράς που θα έριχνε την κυβέρνηση εάν δεν καταργούσε την συμφωνία των Πρεσπών πότε θα την ρίξει; 

Exit mobile version