Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Ρωσία ξεπέρασε την Γερμανία στην λίστα των κορυφαίων οικονομιών 

Η Ρωσία ξεπέρασε την Γερμανία στην λίστα των κορυφαίων οικονομιών 

Νομίζαν ότι με το εμπάργκο κατά της Ρωσσίας θα καταστρέψουν την οικονομία της. Τελικά το εμπάργκο των χωρών της Ευρώπης κατά της Ρωσσίας δεν κατέστρεψε την οικονομία της Ρωσσίας, αλλά της Ευρώπης! Αυτό βεβαίως καθόλου δεν στεναχωρεί τους αμερικανούς που το επέβαλαν. 

«Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε δίκιο όταν είπε το περασμένο καλοκαίρι ότι η χώρα του θα ξεπεράσει την Γερμανία στην λίστα των κορυφαίων οικονομιών με την ισοτιμία αγοραστικής δύναμης (PPP) παρά τις δυτικές κυρώσεις»!

Αυτό δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Karin Kneissl.

«Η οικονομική παλίρροια κορυφώθηκε τον Ιούνιο του 2023 όταν ο Πούτιν τόνισε στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη ότι η Ρωσία κατετάγη έκτη μεταξύ των δέκα μεγαλύτερων οικονομικών δυνάμεων, αλλά θα μπορούσε να είναι στα πρόθυρα να ξεπεράσει την Γερμανία», υπενθύμισε η Κνάισλ, σημειώνοντας ότι αυτό συνέβη δύο μήνες αργότερα. «Πρόκειται για ένα γεγονός οικονομικής πολιτικής», πρόσθεσε η πρώην υπουργός.

Όσον αφορά την αντιπαράθεση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, η Kneissl σημείωσε ότι ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της χρονιάς ήταν η αντεπίθεση της Ουκρανίας, η οποία ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου αλλά «σύμφωνα με στρατιωτικές εκτιμήσεις απέτυχε».

Exit mobile version