Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ιανουάριος 1993 – Ιανουάριος 2024: Εφημερίδα Χρυσή Αυγή

Ιανουάριος 1993 – Ιανουάριος 2024: Εφημερίδα Χρυσή Αυγή

Στις 10 Ιανουαρίου συμπληρώθηκαν 31 ακριβώς χρόνια από την ημέρα κατά την οποία εκδόθηκε το πρώτο φύλλο της εφημερίδος “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”. Εφημερίδος στην οποία έγραφα το κύριο άρθρο της τελευταίας σελίδας και θέμα του άρθρου μου εκείνου της τελευταίας σελίδος του πρώτου φύλλου της εφημερίδος μας ήταν το μέγα εθνικό θέμα της Μακεδονίας μας!

ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ;

Όλα αυτά στα 1993. Που ήταν τότε ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας; Ήταν στέλεχος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, έχοντας αποχωρήσει από την ΚΝΕ και φυσικά δεν διαδήλωνε για την Μακεδονία … Γνωστή η στάση των κομμάτων της αριστεράς τότε, τα οποία κατηγορούσαν σαν “φασίστες” τους Έλληνες που διαδήλωναν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε κάθε γωνιά της Ελληνικής Πατρίδας και της Ομογένειας για την Μακεδονία. Σε εκείνο τότε τον μεγάλο ξεσηκωμό απόντες και ο Τσίπρας και το ΚΚΕ και πολλοί από την Νέα Δημοκρατία και βεβαίως και ο υπουργός αργότερα του ΣΥΡΙΖΑ Κοτζιάς, ο οποίος ανήκε, αφού είχε αποχωρήσει από το ΚΚΕ, στο Σταλινικό ΝΑΡ και διορίστηκε περιέργως (επί Ν.Δ.!)  στο υπουργείο εξωτερικών ως εμπειρογνώμων με υπουργό εξωτερικών τότε τον Αντώνη Σαμαρά! Στην συνέχεια βρέθηκε σύμβουλος του Τζωρτζ Παπανδρέου. Αυτά για να γνωριζόμαστε σε αυτόν τον τόπο…

Πόσοι αλήθεια πολιτικοί μπορούν να δημοσιεύσουν ένα άρθρο τους το οποίο είχε δημοσιευτεί πριν από ολόκληρα χρόνια; Νομίζω ελάχιστοι, αλλά εγώ όμως μπορώ! Και για του λόγου το αληθές το άρθρο μου της 10ης Ιανουαρίου του 1993:

ΕΝΑΣ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ

Λαοθάλασσες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, Ελληνικές Σημαίες και λάβαρα με τον ήλιο της Βεργίνας σε κάθε πόλη της Ελλάδος, αλλά και στην Νέα Υόρκη, στην Αυστραλία, στην Ευρώπη. Δυστυχώς όμως, αυτός ο λαός προδόθηκε και έγραφα γι’ αυτό ακριβώς το ζήτημα στα τέλη του 1999 τα παρακάτω:

“Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 1993, το πρώτο φύλλο της εφημερίδος «Χρυσή Αυγή» βρίσκεται στα περίπτερα έχοντας στην πρώτη της σελίδα σαν κύριο θέμα το ζήτημα της Μακεδονίας μας που τότε βρισκόταν στο προσκήνιο της επικαιρότητος και με τον τίτλο: «ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ»… Σε ολόκληρη την χώρα κυριαρχούσε την εποχή εκείνη υψηλό εθνικό φρόνημα και εκατομμύρια Ελλήνων, τόσο στην Πατρίδα όσο και σε άλλες χώρες που ζούσαν ομογενείς μας διεδήλωναν την αποφασιστικότητά τους για καμία παραχώρηση στους σκοπιανούς επιβουλείς της ιστορίας μας. Όμως πολύ σωστά η εφημερίδα Χρυσή Αυγή είχε επισημάνει ότι αυτός ο λαός είναι χωρίς ηγεσία και ότι «αυτοί που σήμερα (δηλαδή το 1993) παριστάνουν τους μακεδονομάχους, αύριο δεν θα λένε λέξη!» Έτσι και έγινε και δυστυχώς επαληθευτήκαμε.”

Δυστυχώς, η χώρα κατρακύλησε από συμβιβασμό σε συμβιβασμό με κάποια αόριστα όχι, τα οποία δεν έδωσαν λύση Εθνική και που άφησαν ανοικτό το θέμα και έτσι οδηγηθήκαμε στην σημερινή κατάσταση.

Όμως, να επιτέλους, που ανάμεσα σε οράματα ψεύτικα και ξεφτισμένα, σε διεθνείς τοκογλύφους και υποτακτικούς, σε επιτόκια και χρεολύσια προβάλει ένας σκοπός Εθνικός, η Μακεδονία μας, που για κάποιους τότε και για εμάς ακόμη και σήμερα, δεν είναι απλά ένα όνομα, είναι η ψυχή μας, είναι η Ιστορία μας!

Ο Ελληνισμός αναμετριέται με τον ίδιο του τον εαυτό για να αποδείξει αν είναι ζωντανός ΕΘΝΙΚΑ ή κατάντησε ένα παράσιτο και απόβλητο της Ιστορίας. Ήλθε η ώρα να θυμηθούμε τα λόγια του Μεγάλου εκείνου Έλληνα, που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες Ελλήνων, εκεί όπου λευκή έχει υψωθεί μια κολόνα στο κέντρο των Αθηνών, να θυμηθούμε τα παρακάτω λόγια τα πάντοτε επίκαιρα, του Ίωνα Δραγούμη, με τα οποία κλείνω το κείμενο αυτό:

«Να ξέρετε πως αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει. Θα μας σώσει από την βρώμα όπου κυλιούμαστε, θα μας σώσει από την μετριότητα και από την ψοφιοσύνη, θα μας λυτρώσει από τον αισχρό τον ύπνο, θα μας ελευθερώσει. Αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, εμείς θα σωθούμε.

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος

Exit mobile version