Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΚΑΜΙΑ ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα! Ολιγάρχες, δολοφονίες και τρομοκρατία σκότωσαν τα ΜΜΕ

ΚΑΜΙΑ ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα! Ολιγάρχες, δολοφονίες και τρομοκρατία σκότωσαν τα ΜΜΕ

Στα χέρια μεγιστάνων και εφοπλιστών τα ΜΜΕ

Δεν τα λέμε μόνον εμείς εδώ και χρόνια πολλά, όσα γίνονται με την διαφθορά και την διαπλοκή. Εμείς ήμασταν που μιλούσαμε δημόσια ακόμη και μέσα στην Βουλή για τα πορνοκάναλα με τις ροζ διαφημίσεις που ήταν και είναι ταυτόχρονα και ρυθμιστές της πολιτικής ζωής. Επιβεβαίωση πλήρης αυτής της καταγγελίας μας από τα παρακάτω:  

International Press Institute(IPI):

Η Ελλάδα υποχωρεί διαρκώς στην κατάταξη της ελευθερίας του Τύπου και βρίσκεται στις χαμηλότερες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκαλώντας προβληματισμό στις Βρυξέλλες και όχι μόνο. 

Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, η χώρα έχει βιώσει τη δολοφονία ενός δημοσιογράφου, συνεχή εγκλήματα, πολλαπλές εμπρηστικές επιθέσεις σε γραφεία μέσων ενημέρωσης, ένα εκτεταμένο σκάνδαλο υποκλοπών και μια σειρά από μηνύσεις κατά των ερευνητών δημοσιογράφων επισημαίνει σε ανάλυσή του o Jamie Wiseman εκ μέρους του Διεθνούς Ινστιτούτου Τύπου. 

Αυτές οι υψηλού προφίλ επιθέσεις στην ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, οδηγούν σε αυξημένο έλεγχο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ολιγάρχες και ΜΜΕ

Ωστόσο, οι άμεσες προκλήσεις βρίσκονται στην κορυφή πολύ βαθύτερων συστημικών ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης πολυφωνίας των μέσων ενημέρωσης, των απειλών για την ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης που πηγάζουν από την ολιγαρχική ιδιοκτησία και της αδύναμης ρύθμισης του Τύπου. 

Περιπλέκοντας περαιτέρω την εικόνα πρόκειται για μια αγορά μέσων ενημέρωσης που πλήττεται από επαναλαμβανόμενες οικονομικές και χρηματοπιστωτικές κρίσεις, οι οποίες κατέστρεψαν τη διαφημιστική αγορά και οδήγησαν τα παλαιά ΜΜΕ στα χέρια μεγιστάνων και εφοπλιστών.”

Exit mobile version