Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Και Αντιφασίστρια η … Μελόνι, που δήλωνε θαυμάστρια του Φασισμού και του Μουσολίνι

Και Αντιφασίστρια η … Μελόνι, που δήλωνε θαυμάστρια του Φασισμού και του Μουσολίνι

Μέτρα πρόκειται να λάβει κατά των φασιστών η πρώην φασίστρια και σήμερα μεταφασίστρια Μελόνι σύμφωνα με δηλώσεις κορυφαίων παραγόντων του κόμματός της. Αφορμή μία τελετή προς τιμήν τριών νέων, που ήταν μαζί στην ίδια νεολαία με την Μελόνι τότε, και δολοφονήθηκαν από τους κομμουνιστές.

Όπως έγινε γνωστό εκατοντάδες άνδρες εθεάθησαν να χαιρετούν φασιστικά κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης στη Ρώμη το βράδυ της Κυριακής, γράφει το BBC. Συμμετείχαν σε μια ετήσια εκδήλωση μνήμης για τρεις ακροδεξιούς, που σκοτώθηκαν τη δεκαετία του 1970, κι οι οποίοι φέρονται ως θύματα ακροαριστερών.

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έφερε την εκδήλωση στο προσκήνιο και προκάλεσε αντιδράσεις. Σε αυτό διακρίνονται σειρές παραταγμένων μαυροφορεμένων ανδρών να τεντώνουν ψηλά το δεξί τους χέρι σε προφανή φασιστικό χαιρετισμό. Ακούγονται επίσης να φωνάζουν «Παρόντες», σε απάντηση στο κάλεσμα συγκέντρωσης «Για όλους τους πεσόντες συντρόφους», ένα σύνθημα χαρακτηριστικό της ιταλικής ακροδεξιάς.

Το συλλαλητήριο πραγματοποιείται κάθε χρόνο για να τιμήσει τη δολοφονία το 1978 τριών έφηβων της πτέρυγας νεολαίας του ακροδεξιού Ιταλικού Κοινωνικού Κινήματος (MSI). Οι δύο πυροβολήθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία του MSI στη Via Acca Larentia στη Ρώμη, ενώ ο τρίτος σκοτώθηκε από την αστυνομία σε ταραχές που ακολούθησαν τους πυροβολισμούς. Κανείς δεν διώχθηκε ποτέ για τις δολοφονίες, οι οποίες έγιναν ευρέως γνωστές ως «μακελειό της Acca Larentia».

 

 

Exit mobile version