Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πρόταση Ιερώνυμου για δημοψήφισμα για τους γάμους ομοφυλοφίλων και υιοθεσίες

Πρόταση Ιερώνυμου για δημοψήφισμα για τους γάμους ομοφυλοφίλων και υιοθεσίες

Τίθενται σε δημοψήφισμα τα θέματα της θρησκείας;!

Σεβαστοί Ιεράρχες ανέλυσαν το θέμα με άρθρα και δηλώσεις τους και τεκμηρίωσαν ότι η θέση της Εκκλησίας είναι ξεκάθαρα ενάντια στον γάμο των ομοφυλοφίλων και φυσικά την υιοθεσία παιδιών. Τι “τρίπλα” ήταν αυτή του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου περί δημοψηφίσματος; Μήπως θα βάλει σε δημοψήφισμα και το τι λένε τα Ευαγγέλια και οι αποφάσεις των Ιερών Συνόδων; 

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος μέχρι πρότινος κρατούσε χαμηλούς τόνους, όπως έγινε γνωστό πρότεινε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός διεμήνυε -μέσω συνέντευξης του στο Bloomberg- ότι η ισότητα στον γάμο θα γίνει νόμος του κράτους τον Φεβρουάριο. Λίγες ώρες αργότερα μάλιστα το Μέγαρο Μαξίμου απέρριψε την πρόταση Ιερώνυμου διαμηνύοντας ότι ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα.

Παρά τις αντιδράσεις τόσο μεγάλης μερίδας της κοινωνίας όσο και της ίδιας της ΚΟ της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται ανυποχώρητος ως προς τον γάμο και την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια. Μάλιστα, ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο. Και -σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες- το τελευταίο σενάριο είναι το επικρατέστερο, όχι όμως διότι το νομοσχέδιο έχει τη στήριξη των «γαλάζιων» βουλευτών, αλλά διότι θα το στηρίξουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Είναι προφανές ότι το εν λόγω νομοσχέδιο έχει προκαλέσει κλυδωνισμούς στη ΝΔ και το Μέγαρο Μαξίμου θέλει το θέμα να κλείσει το συντομότερο δυνατό, ούτως ώστε να περιοριστεί όσο γίνεται περισσότερο το κόστος για την κυβέρνηση και η συζήτηση να κλείσει. 

Πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου απέρριψε την πρόταση του Ιερώνυμου για δημοψήφισμα διαμηνύοντας ότι ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα.

Exit mobile version