Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πολεμικές συγκρούσεις Ιράν – Πακιστάν 

Πολεμικές συγκρούσεις Ιράν – Πακιστάν 

Σε συνέντευξή του πρόσφατα ο καθηγητής Ντούγκιν δήλωσε ότι στον πόλεμο της Λωρίδας της Γάζας φάνηκαν ποια είναι τα δύο στρατόπεδα, στα οποία έχει χωριστεί η ανθρωπότητα. Το ένα είναι το στρατόπεδο αυτών που θέλουν έναν κόσμο με έναν πόλο ισχύος, δηλαδή τις ΗΠΑ και το “λόμπι” και σε αυτούς που θέλουν έναν κόσμο πολυπολικό.

Μέσα στα πλαίσια αυτής της συγκρούσεως έχουμε πλέον πολεμικές συγκρούσεις μεταξύ Ιράν και Πακιστάν. Το οποίοι Ιράν είχε επί αιώνες πολέμους με την Τουρκία και οι φιλίες τους όποτε υπήρξαν ήσαν περιστασιακές. Από την άλλη πλευρά το Πακιστάν είναι γνωστό ότι είναι ο πιο πιστός σύμμαχος της Τουρκίας και η μόνη χώρα στον κόσμο η οποία έχει αναγνωρίσει σαν κράτος τα κατεχόμενα της Βορείου Κύπρου. Και εμείς σαν κράτος τι κάνουμε, εννοώ η Ελλάδα ή μάλλον το ψευτορωμαίικο; Είμαστε εχθροί με το Ιράν στο οποίο έχουμε κάνει εμπάργκο, το οποίο μας έδινε πετρέλαιο με πίστωση και θέλουμε να φέρουμε εκατοντάδες χιλιάδες από το Πακιστάν που είναι σύμμαχος με την Τουρκία! Φυσικά αυτό δεν είναι εθνική πολιτική.

Πάντως το γεγονός ότι έχουμε εμπλοκή πλέον δύο μεγάλων κρατών όπως το Ιράν και το Πακιστάν στο ευρύτερο μέτωπο δείχνει ότι κάτι μεγάλο βρίσκεται σε εξέλιξη και η Ελλάδα μάλλον δεν ξέρει που πηγαίνει και σίγουρα δεν έχει εθνική πολιτική.

Exit mobile version