Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

21 Ιουνίου 2022, το δημόσιο χρέος ήταν 394,6 δισ. ευρώ. 400 δισ. ευρώ, τον Δεκέμβριο του 2022! 

21 Ιουνίου 2022, το δημόσιο χρέος ήταν 394,6 δισ. ευρώ. 400 δισ. ευρώ, τον Δεκέμβριο του 2022! 

Πάνω από τα 400 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος

Το 1974 όταν ανέλαβαν οι πολιτικοί και έπεσε το στρατιωτικό καθεστώς, το δημόσιο χρέος της Ελλάδος 

ήταν 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ.”

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους λογαριασμούς της Τραπέζης της Ελλάδος, τους οποίους έδωσε στην δημοσιότητα ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Βαμβούκας, την 21η Ιουνίου του 2022, το δημόσιο χρέος της Ελλάδος ήταν 394,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Το 1974 όταν ανέλαβαν οι πολιτικοί και έπεσε το στρατιωτικό καθεστώς, το δημόσιο χρέος της Ελλάδος ήταν 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Όσα έχουν λοιπόν οι διάφοροι οικονομισάριοι του κομματικού κράτους, ας ξέρουν ότι είναι κλεμμένα, δανεικά και καταχρεωμένα και όσοι πιστεύουν ότι τέλειωσαν τα μνημόνια  δεν ξέρουν τι τους γίνεται.  

Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” της 14ης Αυγούστου 2022, στη στήλη “Οικονομία”, με τον τίτλο “Τι σημαίνει η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία”, γιατί οι Ευρωπαίοι, οι “ευεργέτες” μας, παίζοντας μαζί μας με χάντρες, όπως έπαιζαν οι αποικιοκράτες με τους ιθαγενείς στην Αφρική, μας είπαν ότι τέλειωσαν τα μνημόνια, αλλά θα μπούμε σε μία “ενισχυμένη εποπτεία”, η οποία βεβαίως στην ουσία και αυτή μνημόνιο είναι! Τώρα μας λένε ότι αρχίζει μια περίοδος με μικρότερη παρακολούθηση στην διάρκεια της οποίας όμως, κάθε έξι μήνες θα είμαστε υποχρεωμένοι να υποβάλλουμε το οικονομικό σχέδιο της χώρας… Κατά τα άλλα δεν έχουμε μνημόνιο! Παρένθεση απαραίτητη το μόνο κόμμα, που ήταν κατά του μνημονίου η Χρυσή Αυγή, δεν ετέθη απλώς εκτός βουλής, αλλά εντός φυλακής.

Για να δούμε όμως, τελειώσαμε με τα μνημόνια; Όπως γράφουν χαρακτηριστικά “ΤΑ ΝΕΑ”, στο άρθρο που αναφερθήκαμε στην αρχή, “την ενισχυμένη εποπτεία ακολουθεί μία περίοδος με πιο χαλαρή παρακολούθηση, η οποία θα συνεχιστεί έως ότου η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες, εξοφλήσει το 75% των επίσημων δανείων της”! Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι μέχρι να πληρώσει σε μετρητά η Ελλάδα το 75% των επίσημων δανείων της, δηλαδή 300 δισεκατομμύρια ευρώ, θα υπάρχει “παρακολούθηση”. Πότε θα συμβεί αυτό; ΠΟΤΕ!

και ενδεικτικό είναι πως καμία 24η Ιουλίου δεν τίμησε την επέτειο και ουδέποτε ο ιδρυτής της και επικεφαλής της δεν παρέστη στο λεγόμενο προεδρικό μέγαρο.

Exit mobile version