Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ελλάδα – η Κολομβία της Ευρώπης (2)

Ελλάδα – η Κολομβία της Ευρώπης (2)

Εδώ και έξι χρόνια γνώριζαν για τις μαφίες και τα εγκλήματα οι αρχές. Ένας από τους καταζητούμενους ήταν και πληροφοριοδότης της ΕΥΠ, από την οποία έχει πάρει και σύνταξη!

Ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι φάνηκε από την αναφορά σε εμπλοκή ανωτέρων αξιωματικών στις υποθέσεις λαθρεμπορίας ναρκωτικών καθώς και καυσίμων. Και όλα μάλλον ξεκίνησαν από την υπόθεση της κοκαΐνης στο Λιμενικό Σώμα.

Οι παρακάτω ειδήσεις μιλούν ευθέως για αυτό ακριβώς το πράγμα:

Α.

“Ένας κατηγορούμενος που αναζητείται και σύμφωνα με την ΕΛΑΣ θεωρείτο συμμετέχων με ενεργό ρόλο στις δολοφονίες Σκαφτούρου – Ρουμπέτη – Μουζακίτη ήταν κατά το παρελθόν πληροφοριοδότης της ΕΥΠ σε ζητήματα που συσχετιζόντουσαν με την λαθραία διακίνηση τσιγάρων. Ο «χειριστής» του έχει πλέον συνταξιοδοτηθεί από την υπηρεσία και είναι άγνωστο εάν τον έχει συστήσει σε νέο «χειριστή» όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις ή αν ο πληροφοριοδότης παραμένει ανενεργός.”
Β.

“Πληροφοριακό υλικό που είχαν διαβιβάσει το 2018 οι μυστικές υπηρεσίες στο Οργανωμένο Έγκλημα της ΕΛ.ΑΣ.”

Γ.

“Το 2018 τρεις από τους βασικούς κατηγορούμενους είχαν συμμετάσχει στην επιχείρηση της μεταφοράς μεταναστών από τη Δυτική Ελλάδα προς τις Ιταλικές ακτές. Μάλιστα, είχαν συλληφθεί ανοικτά των ακτών του Κατάκολου από άνδρες του Λιμενικού Σώματος, ενώ αυτή η υπόθεση είχε προκύψει από έρευνα της ΕΥΠ”

Δεν χρειάζεται πολλή σκέψη για να καταλάβει κανείς ότι η υπόθεση έχει βαθιές ρίζες και για τον λόγο μάλλον αυτό σιγά-σιγά εξαφανίζεται το θέμα από τα δελτία ειδήσεων και πάει για “κουκούλωμα”.

Exit mobile version