Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Παίρνει τα F-16 η Τουρκία με τις ευλογίες ΗΠΑ και ΝΔ 

Παίρνει τα F-16 η Τουρκία με τις ευλογίες ΗΠΑ και ΝΔ 

Ζήτημα ημερών είναι να συμφωνήσει η Ουάσιγκτον να δώσει F-16 στην Τουρκία, τα οποία F-16 τον πρώτο που απειλούν είναι την Ελλάδα και πάνω από τα Ελληνικά νησιά θα πετάνε παραβιάζοντας την εθνική μας κυριαρχία. Τις ευλογίες όμως έδωσε πρώτος ο υπουργός της ΝΔ Γεραπετρίτης, ο οποίος σχετικά με την πώληση F-16 στην Τουρκία από τις ΗΠΑ, είχε δηλώσει τα εξής: «Eμείς δεν μπορούμε να καθορίσουμε τον τρόπο με τον οποίο η αμερικανική διπλωματία, η αμερικανική πολιτεία, ουσιαστικά αποδίδει την αμυντική της συνδρομή, τους εξοπλισμούς και σε άλλες χώρες».

Το αμερικανικό Κογκρέσο θα πρέπει να προχωρήσει στην πώληση F-16 ώστε η Τουρκία να κάνει ταυτόχρονα τα βήματα για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Οι ΗΠΑ έχουν το Κογκρέσο, εμείς το κοινοβούλιο μας. 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκαθάρισε -ξανά- ότι ζήτησε από τον Τζο Μπάιντεν να περάσουν οι ΗΠΑ την απόφαση για την πώληση των F-16 «ταυτόχρονα« με την ψήφιση της προσχώρησης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ από την τουρκική εθνοσυνέλευση.

Ο κ. Ερντογάν είπε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού επιστροφής του από τη Βουδαπέστη.

«Ας αφήσουμε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, και τον υπουργό Εξωτερικών μας, Χακάν Φιντάν, να διεξάγουν ταυτόχρονα αυτή τη διαδικασία. Αν διεξάγουμε αυτή τη διαδικασία ταυτόχρονα, θα έχουμε και εμείς την ευκαιρία να το περάσουμε από το Κοινοβούλιο πολύ πιο εύκολα»

Exit mobile version