Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το Ισραήλ θα ηττηθεί σε πόλεμο με την Hezbollah

Το Ισραήλ θα ηττηθεί σε πόλεμο με την Hezbollah

Το Ισραήλ θα πρέπει να κινητοποιήσει τις ταξιαρχίες του μετώπου και να διατηρήσει ένα υψηλό επίπεδο επιστράτευσης εφέδρων για μια μεγάλη ώθηση εντός του Λιβάνου, η οποία θα μπορούσε να θέσει ως στόχο να φτάσει στον ποταμό Λιτάνι, όπως έκαναν οι Ισραηλινοί το 2006 σε μια προσπάθεια να εκδιώξουν τη Hezbollah από την περιοχή.

Αυτή η εκστρατεία θα προκαλούσε διεθνή οργή από τους Άραβες και τους δυτικούς συμμάχους. Θα προκαλούσε κλιμακούμενα ιρανικά αντίποινα τόσο κατά των ΗΠΑ όσο και κατά του Ισραήλ σε όλη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένων πιθανών ιρανικών άμεσων επιθέσεων με βαλλιστικούς πυραύλους και drones κατά του ίδιου του Ισραήλ, μόλις ο βασικός του αντιπρόσωπος δεχόταν μια τέτοια ολοκληρωτική επίθεση. 

Η Hezbollah εκτιμάται ότι διαθέτει έως και διπλάσιο αριθμό μαχητών από τη Hamas, κάτι που σημαίνει ότι μια ισραηλινή εισβολή θα αντιμετώπιζε μια σημαντικά ισχυρότερη δύναμη από αυτή που αντιμετωπίζει στη Γάζα. Αυτό θα παρέτεινε την εκστρατεία, δεδομένου ότι στη Γάζα, οι Ισραηλινές Δυνάμεις χρειάστηκαν δυόμισι μήνες για να καταλάβουν μια μικρότερη γεωγραφική περιοχή με λιγότερους εχθρούς.

Η Hezbollah συνδέεται χερσαία απευθείας με το Ιράν μέσω της Συρίας και του Ιράκ, κάτι που σημαίνει ότι θα ήταν ευκολότερο να ανεφοδιαστεί και να ενισχυθεί η οργάνωση για μια παρατεταμένη μάχη με το Ισραήλ.

Η τελευταία ισραηλινή κυβέρνηση που προσπάθησε να εκδιώξει τη Hezbollah από το νότο – εκείνη του πρώην πρωθυπουργού Ehud Barak – δεν πέτυχε τους στρατιωτικούς της στόχους και κατέρρευσε, τερματίζοντας την καριέρα του Barak εν μέσω της οργής της ισραηλινής κοινής γνώμης μετά τον πόλεμο του 2006.

Exit mobile version