Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΧΑΜΕΝΗ στην Λωζάννη η Ελλάδα!

ΧΑΜΕΝΗ στην Λωζάννη η Ελλάδα!

Το θέμα της Συνθήκης της Λωζάννης έφερε πάλι στην επικαιρότητα μετά τον Ερντογάν που εμφανίζεται παραπονούμενος, ο βουλευτής της ΝΔ Συρίγος που είπε ότι είναι παρωχημένη! Το κουκούλωσαν και αυτό όμως τα ΜΜΕ… Δεν πληρώνονται τσάμπα. Το βγάζουν το μεροκάματο.

Στην πραγματικότητα στην Λωζάννη χάσαμε και δεν κερδίσαμε και αυτό έγινε μάλιστα ενάντια στην θέληση και του Ελληνικού λαού και των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με το τουρκικό θράσος να ζητούν σήμερα αναθεώρηση της Συνθήκης και να ισχυρίζονται ότι ήταν οι χαμένοι της Συμφωνίας της Λωζάννης! Μιας Συμφωνίας, την οποία αμφισβήτησαν από την αρχή σε αντίθεση με την Ελλάδα, που την αποδέχθηκε, ενώ στην πραγματικότητα ήταν χαμένη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Χανς Κίζερ, καθηγητής Οθωμανικής Ιστορίας, στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης για το πως κατόρθωσε και επιβίωσε η Τουρκία οικονομικά μετά την ήττα της στο Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δήλωσε:

“Στην δεκαετία του 1920, το τουρκικό κράτος επωφελήθηκε από την πλούσια, αποκαλούμενη “εγκαταλελειμμένη (χριστιανική) περιουσία”, που η Λωζάννη άφησε στην Άγκυρα”.

Ποια ήταν αυτή η περιουσία; Η περιουσία των Ελλήνων, που ήταν οι άρχοντες στην Μικρά Ασία και τους οποίους εξαπάτησαν οι ελληνικές κυβερνήσεις και δεν μπόρεσαν ποτέ να αποζημιωθούνε.

Όμως, στην Λωζάννη, η Ελλάδα έχασε κάτι ακόμη περισσότερο. Έχασε, χωρίς να πέσει ούτε μια τουφεκιά, την Ανατολική Θράκη, την Ίμβρο και την Τένεδο, τον έλεγχο στα στενά των Δαρδανελίων και την έξοδο στην Μαύρη Θάλασσα! Και αυτά τα έχασε ενώ είχε την δύναμη την στρατιωτική και την ναυτική να τα πάρει, αλλά δεν ήθελε το πολιτικό κατεστημένο.

Exit mobile version