Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αυστηρή Ρωσική προειδοποίηση στην Ελλάδα για τους S -300 

Αυστηρή Ρωσική προειδοποίηση στην Ελλάδα για τους S -300 

Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει σε αυστηρούς τόνους την Αθήνα να μην μεταφέρει τους S-300 στην Ουκρανία, λέγοντας ότι θα ήταν «παράλογη επίδειξη εχθρότητας προς τη Ρωσία». 

«Μια τέτοια κίνηση της Αθήνας δεν θα ήταν μόνο μια παράλογη επίδειξη εχθρότητας προς τη Ρωσία, αλλά και ένα επικίνδυνο βήμα προς τα δικά της εθνικά συμφέροντα, καθώς η ελληνική κοινή γνώμη είναι ήδη ανήσυχη», έχει διαμηνύσει η ρωσική διπλωματία. 

Το Ria Novosti εξήγησε ότι η μεταφορά όπλων ρωσικής κατασκευής στην Ουκρανία, υπό την πίεση των Ηνωμένων Πολιτειών, θα σήμαινε ότι η ελληνική αεράμυνα θα στερηθεί των δυνατοτήτων που η τουρκική πλευρά δεν γνωρίζει και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.

Μάλιστα φέρνει ως παράδειγμα μία αντικατάσταση των S-300 με τους Patriots που θα μείωνε την εμβέλεια της επίγειας αεράμυνας από 150 σε 75 χιλιόμετρα».

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken κατά την επίσκεψή του στην Κρήτη στις 6/1 απέσπασε την υπόσχεση της Ελλάδας να χορηγήσει περισσότερη βοήθεια στην Ουκρανία, όπως είχε αποκαλύψει το Sputnik.

«Η Ελλάδα έχει ήδη δώσει τα πάντα, έχει υποβαθμίσει την εθνική της άμυνα, ειδικά στα νησιά, για να στηρίξει την Ουκρανία με αμυντικό υλικό», επισημαίνει η Μόσχα. 

Exit mobile version