Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΕΙΝΑΙ ΑΗΤΤΗΤΟΣ Ο “BIG BROTHER”;

Classic sci fi symbol of spying and oppression, big brother face.

ΕΙΝΑΙ ΑΗΤΤΗΤΟΣ Ο “BIG BROTHER”;

“Υπάρχουν τόσα πολλά δεδομένα που ακόμη και οι πράκτορες εθνικής ασφάλειας δεν μπορούν να τα διαχειριστούν.” 

Το αναφέρει πρώτος ο αείμνηστος καθηγητής Παναγιώτης Κονδύλης στο κεφάλαιο του βιβλίου του  Η θεωρία του πολέμου ο θερμός πόλεμος μετά τον ψυχρό και το επισημαίνουμε: Πράγματι είναι πολλοί οι δορυφόροι και έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν όλα τα κινητά τηλέφωνα και με τον προσωπικό ρουφιάνο και καταδότη κάθε πολίτη τα γνωστά social media του διαδικτύου μπορούν να γνωρίζουν τα πάντα αρκεί όμως αυτό για να εξουσιάζουν τον κόσμο; Πιο απλά, είναι αήττητος ο BIG BROTHER με τον όγκο των πληροφοριών, τον οποίο αναμφισβήτητα μπορεί να συλλέγει; Η απάντηση είναι απλή: Είναι τόσο μεγάλος ο όγκος των πληροφοριών τις οποίες δεν μπορεί να αξιολογήσει κανένας ηλεκτρονικός υπολογιστής ούτε βέβαια και η περίφημη τεχνητή νοημοσύνη η οποία και αυτή ένας προηγμένος υπολογιστής είναι και τίποτε άλλο. Ας το δούμε από άλλη πλευρά, μπορούν να μάθουν τα πάντα, αλλά ο μόνος που μπορεί να αξιολογήσει τις πληροφορίες είναι ο ανθρώπινος παράγοντας και για να αξιολογηθεί τόσο μεγάλος όγκος πληροφοριών χρειάζεται ένας τεράστιος αριθμός χειριστών, οι οποίοι επί πλέον πρέπει να είναι εξαιρετικά ευφυείς για να αντιλαμβάνονται τι σημαίνουν αυτές οι πληροφορίες. 

Κάθε τυραννία θέλει να πιστεύουν οι δουλοπάροικοί της ότι είναι αήττητη αυτό ακριβώς συμβαίνει και με την προπαγάνδα που γίνεται για τον BIG BROTHER που βλέπει τα πάντα και δεν μπορεί κανείς να κάνει τίποτε. Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα και προπαγάνδα 

Υπάρχουν τόσα πολλά δεδομένα που ακόμη και οι πράκτορες εθνικής ασφάλειας δεν μπορούν να τα διαχειριστούν. Ένας εκπληκτικός όγκος δεδομένων, από αναρτήσεις στο Facebook, στο YouTube, σε κινητά τηλέφωνα και εφαρμογές αυτοκινήτου, βρίσκεται ανοιχτό στο Διαδίκτυο, διαθέσιμο σε όποιον ξέρει να ψάχνει.

Τους μήνες πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, δημοσιογράφοι και αναλυτές δεξαμενών σκέψης μπόρεσαν να επαληθεύσουν τους ισχυρισμούς για συσσώρευση ρωσικών στρατευμάτων χρησιμοποιώντας εμπορικές δορυφορικές εικόνες, βοηθώντας την κυβέρνηση Biden να πείσει το αμερικανικό κοινό ότι οι προειδοποιήσεις της για τα σχέδια της Ρωσίας να εισβάλει στην Ουκρανία ήταν αξιόπιστες. 

Η Hamas βασίστηκε σε τηλεοπτικά πλάνα και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με τον οπλισμό, τις ασκήσεις και την εκπαίδευση των αμυντικών δυνάμεων του Ισραήλ, σύμφωνα με μελέτη του Μαΐου 2023 στο περιοδικό Intelligence and National Security.

Οι αντάρτες Houthis έχουν χρησιμοποιήσει αναζητήσεις στο Google και δεδομένα εμπορικής ναυτιλίας για να εντοπίσουν πλοία για να επιτεθούν, σύμφωνα με ένα άτομο που γνωρίζει την κατάσταση. 

Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι πιστεύουν ότι η Κίνα συμπληρώνει την ικανότητά της να παρακολουθεί τις αμερικανικές ναυτικές επιχειρήσεις παρακολουθώντας χιλιάδες λογαριασμούς μεμονωμένων ναυτικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με άλλο άτομο. 

Παρά την όποια πρόοδο, πολλοί ανώτεροι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ περιγράφουν τις προσπάθειες ανοιχτού κώδικα της κοινότητας ως ανεπαρκείς. 

Exit mobile version