Ν. Γ. Μιχαλολιάκος: Η άλωση της Τριπολιτσάς και η “πολιτική ορθότητα”, που δεν είναι πρόσφατο φαινόμενο
Κακώς πιστεύουν όσοι σήμερα διαπιστώνουν το φαινόμενο ότι η λεγόμενη “πολιτική ορθότητα” είναι πρόσφατο γεγονός έχει ξεκινήσει από χρόνια και σκοπό έχει να αλλάξει και να σπιλώσει την Ιστορία των Εθνών και τις μεγάλες προσωπικότητές τους.
Ένα δείγμα αυτού του είδους είχαμε προ ετών όταν ο Τριαρίδης έλεγε ότι η Άλωση της Τριπολιτσάς και οι στοίχοι του Διονυσίου Σολωμού που αναφέρονται σε αυτήν είναι ρατσιστικοί και ναζιστικοί!
Κάθε χρόνο εορτάζεται ως γνωστόν στην Αρκαδία η επέτειος της Αλώσεως της Τριπολιτσάς. Μία επέτειος ξεχωριστή, η οποία αποτέλεσε και το πρώτο σημαντικό στρατιωτικό γεγονός της Εθνεγερσίας μας.
Την τιμούν όλοι αυτήν την επέτειο;
Όχι, βέβαια…
Δεν πάνε πολλά χρόνια από τότε που ο Θανάσης Τριαρίδης σε εφημερίδα της Θεσσαλονίκης έγραφε ότι ο “Ύμνος εις την Ελευθερίαν” εξυμνεί την σφαγή αμάχων, αναφερόμενος στην Άλωση της Τριπολιτσάς.
Ούτε λίγο, ούτε πολύ χαρακτήριζε “ρατσιστικό” τον Εθνικό μας Ύμνο και με αφορμή τα κείμενά του είχα γράψει τότε ένα άρθρο ότι ίσως φθάσουμε κάποτε στο σημείο να απαγορεύσουν ως “ρατσιστικό” και το έργο του Διονυσίου Σολωμού!
Για του λόγου το αληθές σας παραθέτω ένα απόσπασμα του άρθρου για τον Ύμνο εις την Ελευθερία του Θανάση Τριαρίδη για να βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας, για να διαπιστώσετε ότι η άρνηση της Ιστορίας έχει βαθειές ρίζες. Διαβάστε λοιπόν τις απόψεις ενός “προοδευτικού” για την Ιστορία του νέου Ελληνικού Έθνους μέσα από μία αντιεθνικιστική προσέγγιση του έργου του Διονυσίου Σολωμού.
Γράφει ο Θανάσης Τριαρίδης και τα συμπεράσματα δικά σας: “…Τούτη η σολωμική επιμονή καταδεικνύει ότι η νεότερη Ελλάδα έβαλε στα θεμέλια του νεότερου πολιτισμού τις πιο σκληροπυρηνικές εθνικιστικές και ρατσιστικές δοξασίες.
Το νέο «Ελληνικό Έθνος» δομήθηκε με φαντασιώσεις μίσους και φρίκης: εφεξής «αστροπελέκια τρόμου» θα πέφταν απάνω στους εχθρούς του, τα σπαθιά των στρατιωτών του «λάμπουν-κόφτουν» όποιον βρεθεί μπροστά του, οι πρόγονοι σηκώνονται σαν ίσκιοι από τη γη και παραστέκουν σε κάθε σφαγή «σκύλων» (ελπίζω να μη χρειάζεται να ξαναθυμίσω ποιοι ονομάζονται «σκύλοι»).
Οι στροφές 35-73 του Ύμνου εις την Ελευθερίαν είναι ένα από τα πιο απάνθρωπα και πιο φριχτά ποιήματα της νεότερης ευρωπαϊκής λογοτεχνίας.
Σαφώς και υπήρξαν ποιητές που υποστήριξαν διαφόρους δολοφόνους και λογής φασίστες: μα προσωπικά δεν έχω διαβάσει άλλον ποιητή τέτοιου μεγέθους να δοξολογεί μέσα στην ίδια του την ποίηση τη σφαγή αμάχων από ένοπλους σφαγιαστές …”
Για τον Τριαρίδη λοιπόν πριν αρκετά χρόνια και όχι τώρα ήταν φονιάδες οι ελευθερωτές της Ελλάδος το 1821 και υμνητής δολοφόνων ο Διονύσιος Σολωμός.
Ν. Γ. Μιχαλολιάκος