Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέα πολεμική εμπλοκή της Ελλάδος στην Ερυθρά Θάλασσα με πρωτοβουλία Δένδια 

Νέα πολεμική εμπλοκή της Ελλάδος στην Ερυθρά Θάλασσα με πρωτοβουλία Δένδια 

Το μόνο που λείπει από αυτή την χώρα είναι να καταργήσει την Γαλανόλευκη και να προσθέσει ένα αστέρι στην σημαία των ΗΠΑ! Λες και είμαστε κάποια υπερδύναμη προχωρούμε σε πολεμική κατ’ ουσίαν εμπλοκή σε κάθε άκρη της γης και δημιουργούμε εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν και αυτό για χάρη των αμερικανών, που εξασφαλίζουν σε αυτούς που μας κυβερνούν πολιτικά και οικονομικά τη δύναμη. Φυσικά δεν εξαιρείται και ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε και το κόμμα μουσείο ΚΚΕ, που απλά σιωπά… 

Πιο λόγο είχαμε εμείς να εμπλακούμε στην διένεξη στην Μέση Ανατολή στέλνοντας πολεμικό πλοίο, το οποίο μάλιστα είναι πιθανόν να δεχθεί επίθεση από πυραύλους και να θρηνήσουμε νεκρούς. Γιατί να πεθάνουν Ελληνόπουλα, ο μη γένοιτο, στην Ερυθρά Θάλασσα για χάρη του Ισραήλ και του Μπάιντεν;   

Όπως έγινε γνωστό η Ελλάδα εμφανίζεται μετά από αίτημα του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια ως «πρόθυμος σύμμαχος» ή για άλλους «χρήσιμος ηλίθιος» καθώς προσφέρει το Στρατηγείο της Λάρισας για την ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ασπίδες» κατά των Houthi. 

Ουσιαστικά, με την πρόταση της ελληνικής πλευράς, του Νίκου Δένδια που φυσικά αποδέχτηκε το Μαξίμου και ο Πρωθυπουργός η Ελλάδα αναλαμβάνει την διοίκηση της επιχείρησης και μπλέκεται σε έναν πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα που δεν είναι δικός της. 

Η κίνηση αυτή της Ελλάδας είναι ένας ακόμα κρίκος σε μία σειρά λανθασμένων αποφάσεων που ξεκίνησαν από την εμπλοκή μας στον εξοπλισμό της Ουκρανίας και συνεχίστηκε με την μονομερής στήριξη της χώρας μας στο Ισραήλ έναντι της Παλαιστίνης και την αποστολή επιχειρησιακού πλοίου στην περιοχή. Και τώρα ολοκληρώνεται με την εμπλοκή της σε μία περιοχή που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε έναν αμερικανοιρανικό πόλεμο με την εμπλοκή περισσότερων δυνάμεων, αφού Ρωσία και Κίνα στηρίζουν το Ιράν. 

Ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης δήλωσε ότι η Ελλάδα θα συμμετέχει με μια φρεγάτα στην επιχείρηση στην Ερυθρά Θάλασσα της οποίας ηγείται το Ηνωμένο Βασίλειο. Αναφερόμενος στις ευρωπαϊκές αποφάσεις για ενεργοποίηση task force τόνισε ότι η χώρα μας θα συμμετέχει και εκεί.

«Η Ελλάδα θα είναι παρούσα σε κάθε ενέργεια που θα εξασφαλίσει την ελεύθερη ναυσιπλοΐα και για συμβολικούς αλλά και για λόγους ουσίας, καθώς δεν μπορεί να εγκαταλείψει τον εμπορικό της στόλο», όπως είπε ο κ. Γεραπετρίτης, εκφράζοντας το δόγμα της κυβέρνησης περί πιστού και πρόθυμου συμμάχου.

Υπενθυμίζεται πως οι Houthi οι αντάρτες της Υεμένης που υποστηρίζονται από το Ιράν, πραγματοποιούν επιθέσεις κατά εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα ως αντίποινα για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

 

Exit mobile version