Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΤΕΞΑΣ: Προς εμφύλιο πόλεμο οι ΗΠΑ;

ΤΕΞΑΣ: Προς εμφύλιο πόλεμο οι ΗΠΑ;

Η επέλαση του Τραμπ προς την προεδρία, ο οποίος έχει στο πλευρό του την μεγάλη πλειοψηφία των λευκών αμερικανών και κυρίως των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, αλλά και την πλειοψηφία του λαού γενικά, δημιουργεί συνθήκες σχεδόν εμφυλίου πολέμου με την απόφαση του Μπάιντεν και των λίμπεραλ με παράνομες μεθοδεύσεις να εμποδίσουν την εκλογή του!

Μέσα στα πλαίσια αυτά ο Μπάιντεν έδωσε 24 ώρες στο Τέξας για να συμμορφωθεί με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ και να μεταβιβάσει τα φυλάκια συνοριακής περιπολίας στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση!

Αυτή τη στιγμή, η Εθνική Φρουρά του Τέξας ελέγχει το μεγαλύτερο σημείο διέλευσης από το οποίο εισήλθαν παράνομοι μετανάστες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τοπικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν διέπραξε «εσχάτη προδοσία» αποτυγχάνοντας να ελέγξει τη ροή των μεταναστών, έχοντας παραμελήσει την ασφάλεια των συνόρων.

Οι 25 πολιτείες που υποστηρίζουν το Τέξας άρχισαν να στέλνουν ενισχύσεις από αέρος και ξηράς για να προστατεύσουν τα σύνορα του Τέξας. Εαν όμως επιχειρηθεί  πιθανή ομοσπονδιακή επέμβαση, τότε θα μιλάμε για εμφύλιο …

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τέξας είναι μία πολιτεία, της οποίας η πλειοψηφία των κατοίκων είναι λευκοί και πολέμησαν στον εμφύλιο πόλεμο των ΗΠΑ του 19ου αιώνα με τους Νότιους και είναι παραδοσιακά συντηρητικοί. Ακόμη δεν πρόκειται για κάποια μικρή πολιτεία, αλλά μία πολιτεία με εξαιρετικά ανθηρή οικονομία,  με πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου και πληθυσμό μεγαλύτερο των τριάντα εκατομμυρίων… Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει ρεύμα ισχυρό ακόμη και για ανεξαρτητοποίηση του Τέξας από την κεντρική κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Exit mobile version