Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεκάδες νεκροί σε Ιράκ και Συρία από αμερικανικά πλήγματα – Απειλές από Ιράν και οργή από Ρωσία

Δεκάδες νεκροί σε Ιράκ και Συρία από αμερικανικά πλήγματα – Απειλές από Ιράν και οργή από Ρωσία

Ο Μπάιντεν, ο οποίος αποδεικνύεται μία μαριονέτα στα χέρια επικίνδυνων γερακιών, που παίζουν με την φωτιά και διακινδυνεύουν ακόμη και έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, κτυπά κατ’ ευθείαν Συρία και Ιράν. Στο πλευρό του Μπάιντεν και η Ελλάδα της ΝΔ και του Δένδια, που δεν υπολογίζει το εθνικό συμφέρον μπροστά στην δουλική του διάθεση να υπηρετήσει το “his master’s voice”.

Όπως έγινε γνωστό επικίνδυνη τροπή παίρνει η κατάσταση στην Μέση Ανατολή μετά τις αμερικανικές επιθέσεις σε ιρανικούς στόχους σε Συρία και Ιράκ. Ο φόβος κλιμάκωσης των συγκρούσεων στην περιοχή ενισχύεται περαιτέρω από τις απειλές της Τεχεράνης αναφορικά με τα αντίποινα των ΗΠΑ για τον θάνατο 3 στρατιωτών στην Ιορδανία. Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 40 νεκροί είναι ο απολογισμός από τις αεροπορικές επιδρομές που ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής.

Οι Αμερικανοί έπληξαν περισσότερους από 85 στόχους των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν (IRGC) και πολιτοφυλακές που στηρίζει. Από τα πλήγματα σκοτώθηκαν 23 άτομα στην Συρία, οι οποίοι φρουρούσαν τις συγκεκριμένες τοποθεσίες. Δέκα φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν στην επαρχία Ντέιρ Έζορ και 13 στην επαρχία αλ Μαγιαντίν. Ο απολογισμός των νεκρών περιλαμβάνει και 9 Σύρους μαχητές και 6 Ιρακινούς, ενώ κανένας άμαχος δεν σκοτώθηκε.

Exit mobile version