Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Τσώρτσιλ παρότρυνε τον Μουσολίνι να επιτεθεί στην Ελλάδα το 1940 

Ο Τσώρτσιλ παρότρυνε τον Μουσολίνι να επιτεθεί στην Ελλάδα το 1940 

Τι έχει αποκαλύψει η χήρα του Ρακέλε για την μυστική του αλληλογραφία με τον Ουίνστον Τσώρτσιλ

Σύμφωνα με την βιογραφία της ζωής του Μουσολίνι στο βιβλίο του Albert Zarca, όπως αυτήν του την περιέγραψε η σύζυγος του Μουσολίνι, Ρακέλε που ήταν παρούσα σε όλα τα μεγάλα γεγονότα της ζωής του . Ο Μουσολίνι όταν συνελήφθη και λίγο αργότερα εκτελέστηκε  είχε μαζί του συνεχώς έναν χαρτοφύλακα, σύμφωνα με την Ρακέλε ο Μουσολίνι της είχε εκμυστηρευτεί ότι μέσα σε αυτόν τον χαρτοφύλακα υπήρχαν όλες οι αποδείξεις της υπεράσπισης του και ότι τον έσυραν στον πόλεμο ο Τσόρτσιλ και ο Στάλιν . Σύμφωνα πάντα με την ίδια ο Μουσολίνι σε όλη την διάρκεια του πολέμου είχε μυστική αλληλογραφία με τον Τσόρτσιλ η οποία και βρισκόταν μέσα σε αυτόν τον χαρτοφύλακα. Όπως ο ίδιος πολλές φορές έλεγε στην Ρακέλε «όταν έρθουν οι σύμμαχοι εγώ δεν θα φύγω, δεν μπορούν να μου κάνουνε τίποτα, έχω όλες τις αποδείξεις»  

Η Ρακέλε Μουσολίνι θεωρεί ότι η εκτέλεση του Μουσολίνι ήταν εντολή του ίδιου του Τσόρτσιλ γιατί εάν πήγαινε σε δίκη θα αποκάλυπτε την μεταξύ τους αλληλογραφία που θα τον εξέθετε ανεπανόρθωτα. Όπως  η ίδια περιγράφει λίγο καιρό μετά την εκτέλεση ο Τσόρτσιλ επισκέφτηκε την συγκεκριμένη περιοχή, όπως ίδιος δήλωσε στους δημοσιογράφους σκοπός της επίσκεψης του στην περιοχή ήταν η παρακείμενη λίμνη στην οποία ήρθε για να ζωγραφήσει!! Σύμφωνα με την Ρακέλε ο Τσόρτσιλ πήγε εκεί για να ελέγξει ο ίδιος εάν στον χαρτοφύλακα βρίσκονται όλα τα επιβαρυντικά έγγραφα που τον αφορούν.

Για την μυστική αυτή αλληλογραφία του Τσόρτσιλ κάνουν αναφορά και Έλληνες συγγραφείς όπως ο Σπ. Λυναρδάτος στο «Εξωτερική πολιτική της 4ης Αυγούστου  σελ 355» και ο Πρέσβης ε.τ Αννίβας Βελλιάδης στο βιβλίο του «Μεταξάς – Χίτλερ Ελληνογερμανικές σχέσεις στην Μεταξική δικτατορία 1936-1941 σελ 149»  όπου αναφέρεται  πως στην δεύτερη επιστολή του, ο Τσόρτσιλ προτείνει στον Μουσολίνι να  επιτεθεί στην Ελλάδα  εάν το θεωρεί αναγκαίο με την προϋπόθεση να μην επιτρέψει την κάθοδο των Γερμανών στην Βαλκανική. 

Δυο μυστικές αλληλογραφίες κρύβουν τα μυστικά της έκρηξης του Β΄ΠΠ , η μυστική αλληλογραφία Ρούσβελτ – Τσόρτσιλ την περίοδο της πρωθυπουργίας του Τσάμπερλεϊν με σκοπό την αποπομπή του και την μεθόδευση του πολέμου  και η μυστική αλληλογραφία Τσόρτσιλ- Μουσολίνι. Μάλλον όμως δεν θα μάθουμε ποτέ το περιεχόμενο αυτών.

Exit mobile version