Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι “φίλοι” μας οι Τούρκοι στέλνουν σαπιοκάραβα με λαθρομετανάστες στην Κρήτη από την Λιβύη

Οι “φίλοι” μας οι Τούρκοι στέλνουν σαπιοκάραβα με λαθρομετανάστες στην Κρήτη από την Λιβύη

Μεταφέρουν χιλιάδες λαθρομετανάστες με πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας από την Κωνσταντινούπολη στη Λιβύη, προκειμένου να παρακάμψει και την συμφωνία με την ΕΕ που της εξασφαλίζει 5 δισ. ευρώ ετησίως αλλά και να «ξεφορτωθεί» επικερδώς τους αλλοδαπούς.

Πάνω από 160 παράνομοι μετανάστες κατέφτασαν μέσα σε διάστημα μερικών ωρών σε τρεις διαφορετικές “καραβιές”, στην Κρήτη, με τους λιμενικούς να αναφέρουν πως το μεγαλύτερο ελληνικό νησί έχει μετατραπεί σε νέο «Έβρο»!

Μιλώντας στο neakriti.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης Γιώργος Σφακιανάκης, μίλησε για «νέο Έβρο» που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες!

Σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη, το Λιμενικό έχει κληθεί να διαχειριστεί μόνο το τελευταίο πεντάμηνο τουλάχιστον 25 περιστατικά με σκάφη που μεταφέρουν λαθρομετανάστες!

«Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε ότι υπάρχει μία αύξηση των μεταναστευτικών ροών.

Μετά τη θωράκιση στο Ανατολικό Αιγαίο το προηγούμενο διάστημα, είχαμε δει ότι αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούν να βρουν μία άλλη πύλη εισόδου. Έτσι, τους είδαμε να μετακινούνται νότια και να έρχονται από τη Λιβύη και έτσι, τελευταία, έχουμε αύξηση των μεταναστευτικών ροών. Επίσης, με τα γεγονότα που συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή, είναι αναμενόμενο από τώρα κι έπειτα να αυξηθούν οι μεταναστευτικές ροές.

Exit mobile version