Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι ΗΠΑ καταστρέφουν την οικονομία της Ευρώπης  – Δουλοπάροικος της Ουάσιγκτον η Αθήνα

Οι ΗΠΑ καταστρέφουν την οικονομία της Ευρώπης – Δουλοπάροικος της Ουάσιγκτον η Αθήνα

Με προθυμία η Ελλάδα, ως γνωστόν, ήταν μία από τις χώρες της Ευρώπης, που πρώτη εφάρμοσε από τον καιρό ακόμη του ΣΥΡΙΖΑ, το εμπάργκο κατά της Ρωσσίας. Μάλιστα, μη ξεχνάμε ότι υπογράψαμε και συμφωνία για βάση προμήθειας του πανάκριβου αμερικανικού αερίου LNG στην Αλεξανδρούπολη.

Με την έλλειψη του φτηνού ρωσσικού φυσικού αερίου και το εμπάργκο που επέβαλε η Αμερική στην υπόδουλη Ευρώπη κατά της Ρωσσίας ήδη η οικονομία της έχει σοβαρά κλονιστεί. Μεγάλα τα προβλήματα τόσο στην βιομηχανία, όσο και στην αγροτική παραγωγή. 

Από την Ρωσία περίμενε η ΕΕ ότι θα “κρέμονταν” ενεργειακά (έτσι έλεγαν), η οποία θα έλεγχε την ροή της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και ενέργειας με την μέθοδο της “στρόφιγγας” του φυσικού αερίου, αλλά τελικά οι ΗΠΑ είναι αυτές που το κάνουν με το πανάκριβο μάλιστα LNG!

Tο τέλος της εξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο για την Ευρώπη έχει εκτοξεύσει κόστος της ενέργειας και τώρα το βρίσκει μπροστά της στην βιομηχανία που μειώνεται (της Γερμανίας συμπεριλαμβανομένης), τους αγρότες που εξεγείρονται και τα νοικοκυριά που γονατίζουν από την ακρίβεια.

Και τώρα η Ευρώπη έχει να αντιμετωπίσει μια αναμφισβήτητα δυσάρεστη πραγματικότητα: από τη ρωσική ενεργειακή εξάρτηση, πέρασε στην αμερικανική και μάλιστα τώρα δεν μπορεί να κάνει πίσω, εκτός και αν ειρηνεύσει με την Ρωσία.

Γιατί πλέον δεν υπάρχουν μετά τα σαμποτάζ οι Nord Stream Ι &ΙΙ και πολλά φορτία φυσικού αερίου (φθηνού) διοχετεύονται στις ασιατικές αγορές.

Exit mobile version