Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πούτιν: “Η Γάζα είναι το μεγαλύτερο νεκροταφείο παιδιών στην ιστορία”

Russia's President Vladimir Putin speaks with his French counterpart Emmanuel Macron during a video conference call at the Novo-Ogaryovo state residence outside Moscow, Russia June 26, 2020. Sputnik/Mikhail Klimentyev/Kremlin via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY.

Ο Πρόεδρος Πούτιν υποστήριξε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε την Τρίτη στον Αμερικανό συντηρητικό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον και μεταδόθηκε χθες, Πέμπτη, το απόγευμα στις ΗΠΑ (στη 01.00 σήμερα Παρασκευή ώρα Ελλάδας), ότι η ήττα της Ρωσίας στον πόλεμο στην Ουκρανία είναι «αδύνατη».Ο Πούτιν απέκλεισε την ιδέα να διατάξει τον στρατό του να προχωρήσει σε εισβολή στην Πολωνία ή τη Λετονία, χώρες στις οποίες η Μόσχα «δεν έχει συμφέροντα». Ακόμη κατηγόρησε την Πολωνία ότι προκάλεσε τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο με την εμμονή της με την ενθάρρυνση της Αγγλίας στο θέμα του Ντάντσιχ!

“Ήταν πραξικόπημα στην Ουκρανία η απομάκρυνση του προκατόχου του Ζελένσκι, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, το 2014 από την προεδρία. Το πραξικόπημα στην Ουκρανία ξεκάθαρα οργανώθηκε από τη CIA», ισχυρίστηκε ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος έκανε λόγο για λάθος υπολογισμό και της ρωσικής ηγεσίας.

Σχετικά με τον δημοσιογράφο της Wall Street Journal, Εβαν Γκέρσκοβιτς, ανέφερε ότι είναι «κατάσκοπος», ενώ ισχυρίστηκε πως η CIA ανατίναξε τον αγωγό Nord Stream. Ο Πούτιν είπε ακόμη στη συνέντευξη πως θεωρεί εφικτή τη σύναψη συμφωνίας για την απελευθέρωση του Γκέρσκοβιτς, ο οποίος παραμένει φυλακισμένος στη Ρωσία για σχεδόν ένα χρόνο.

Για το ζήτημα της Γάζας δήλωσε: «Ο θάνατος χιλιάδων ανθρώπων, η μαζική εκδίωξη αμάχων και το ξέσπασμα μιας ανθρωπιστικής καταστροφής προκαλούν βαθιά ανησυχία. Ένας συνάδελφος μόλις μίλησε για το θάνατο μεγάλου αριθμού παιδιών. Αυτό είναι τρομερό, αλλά όταν βλέπεις πώς γίνονται επεμβάσεις σε παιδιά χωρίς αναισθησία, αυτό, φυσικά, προκαλεί ιδιαίτερα συναισθήματα».

 

 

 

Exit mobile version