Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Πολυπολιτιστική” κοινωνία: Αφρικανοί καταστρέφουν τα πάντα στην Χάγη

Τουλάχιστον 4 αστυνομικοί τραυματίστηκαν σήμερα νωρίς το πρωί, κατά τη διάρκεια συμπλοκών στη Χάγη μεταξύ αντίπαλων ομάδων πολιτών από την Ερυθραία, οι οποίες πυρπόλησαν περιπολικά και πέταξαν πέτρες εναντίον των δυνάμεων επιβολής του νόμου, έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Μονάδες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας έριξαν δακρυγόνα εναντίον των συμμετεχόντων στα επεισόδια, οι οποίοι, σύμφωνα με τις αρχές, ήταν ομάδες υποστηρικτών ή πολεμίων της κυβέρνησης της Ερυθραίας, που συμμετείχε σε μια συνάντηση στη Χάγη.

Οι ταραχές στην Χάγη κατέδειξαν ένα τεράστιο πρόβλημα στην ολλανδική πόλη καθώς η ουσιαστικά συντονισμένη επίθεση μόλις 100 Αφρικανών καταγωγής από την Ερυθραία ήταν αρκετή να προκαλέσει χάος στο κέντρο της πόλης και την αστυνομία να αναγκάζεται να αδειάσει από στελέχη της τις γύρω περιοχές για να μπορέσει να αποκαταστήσει την ηρεμία.

Μια ηρεμία που όμως άφησε πίσω της την κατεστραμμένη όπερα, 3 καμένα αυτοκίνητα της αστυνομίας , και δεκάδες σπασμένες βιτρίνες και καταστήματα με την περιοχή να έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης.

Αστυνομικές δυνάμεις  στη Χάγη χρησιμοποίησαν δακρυγόνα σε μια προσπάθεια να καταστείλουν τις σοβαρές ταραχές, που προκλήθηκαν από συγκρούσεις μεταξύ δύο ομάδων Ερυθραίων στην αίθουσα συνεδρίων όπερας στο Fruitweg. Ένα αστυνομικό αυτοκίνητο πυρπολήθηκε επίσης το βράδυ του Σαββάτου. Δεν ήταν άμεσα γνωστό αν υπήρχαν τραυματισμοί.

Δεν είναι ακόμη γνωστό τι προκάλεσε την αντιπαράθεση μεταξύ των αφρικανών. Οι ταραξίες πετούσαν στους αστυνομικούς, ότι έβρισκαν: Από μεγάλες πέτρες, ποδήλατα μέχρι σήματα  κυκλοφορίας!”

Exit mobile version