Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Και του γένους εσμέν και της γλώττης αυτοίς (τοις Έλλησι) κοινωνοί και διάδοχοι”.

Οι μισθωμένοι από τους εθνομηδενιστες πολιτικούς δεξιούς και αριστερούς ”ιστορικοί”(Όπως Λιάκος, Κούλουρη κ.λπ.)  επιμένουν στις φυλλάδες και τα κανάλια ότι οι Έλληνες δεν ήξεραν ότι ήταν Έλληνες και ότι το έμαθαν μετά το 1821, αρκετά μετά, στα τέλη του 19ου αιώνος.

Και ήταν κάπου λίγα χρόνια μετά το πικρό 1204 στον Μορέα, όπου στο περίφημο “Χρονικό” οι ίδιοι οι Φράγκοι κατακτητές γράφουν: “Διαβόντα γὰρ χρόνοι πολλοὶ αὐτεῖνοι οἱ Ρωμαῖοι, Έλληνες είχαν το όνομα, ούτως τους ωνομάζαν”. 

Πιο Βόρεια από τον Μορέα, στην Αθήνα, ο Λαόνικος Χαλκοκονδύλης αποκαλεί τους αυτοκράτορες του Βυζαντίου “ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΑΣΙΛΕΙΣ” και Ανατολικά στις ακτές της Ιωνίας, στην αυτοκρατορία της Νίκαιας αναφέρεται: “Και του γένους εσμέν και της γλώττης αυτοίς (τοις Έλλησι) κοινωνοί και διάδοχοι”.

Και τριακόσια σχεδόν χρόνια πριν οι Βούλγαροι σε επιγραφή, που σώζεται σε Μουσείο στην Σόφια, αποκαλούν τον στρατό του Βασιλείου του Βουλγαροκτόνου στρατό των ΓΡΑΙΚΩΝ! Και ο αυτοκράτορας των Γερμανών, ο περίφημος Φρειδερίκος Χοχενστάουφεν, σε επιστολή του προς τον Βασιλέα Ιωάννη Δούκα Βατάντζη, σε επιστολή γραμμένη στα Ελληνικά τον προσφωνεί ως “επιφανέστατον Γραικών Βασιλέα”.
Για τους “εγκρίτους”, όμως, “ιστορικούς” των καιρών της παρακμής που ζούμε, οι Έλληνες δεν ήξεραν ότι ήταν Έλληνες το 1821 και όσοι το ήξεραν το έμαθαν από τον Ροβεσπιέρο και τον Τζωρτζ Ουάσιγκτον! 

Exit mobile version