Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αυστηρή Προειδοποίηση στην Αθήνα από Μόσχα για προώθηση Ρωσικής κατασκευής οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών απαιτεί από την Ελλάδα να εφαρμόσει τη συμφωνία για την μη  μεταφοράς ρωσικών όπλων σε τρίτους.

Η Ζαχάροβα έστειλε προειδοποίηση στην Αθήνα που προωθεί 32 οβιδοβόλα τύπου Μ101Α1 στην διαδρομή Τσεχία-Ουκρανία. Στο στόχαστρο της Μόσχας η ελληνική κυβέρνηση για τα οβιδοβόλα και την υπόλοιπη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

Πληροφορίες αναφέρουν ότι “32 ρυμουλκούμενα οβιδοβόλα τύπου Μ101Α1 θα πωληθούν στην Τσεχία έναντι υψηλού οικονομικού τιμήματος, τα οποία θα παραδοθούν φυσικά στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας”, αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές.

Τα ρυμουλκούμενα οβιδοβόλα Μ101Α1 εισήχθησαν σε υπηρεσία με το Πυροβολικό του Ελληνικού Στρατού το 1951, εξοπλίζοντας τις Μοίρες Πεδινού Πυροβολικού (ΜΠΠ).

Το 1980 με απόφαση της ηγεσίας που καθόρισε τα 155 χλστ. ως διαμέτρημα Αμέσου Υποστηρίξεως (ΑΥ), άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη σταδιακή απόσυρση των M101A1 και την αντικατάσταση τους από οβιδοβόλα διαμετρήματος 155 χλστ. Τώρα έχουμε περί τα 180 οβιδοβόλα αυτού του τύπου σε αποθήκες.

Η Ζαχάροβα έστειλε προειδοποίηση στην Αθήνα να μην δοθεί ρωσικός εξοπλισμός της Ελλάδος στην Ουκρανία

Η εκπρόσωπος προειδοποίησε την Ελλάδα να μην προμηθεύει στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών θα απαιτήσει από την Ελλάδα να εφαρμόσει τη συμφωνία για τη μη μεταφορά όπλων. Η Ρωσία σκοπεύει να επιδιώξει από την Ελλάδα την εφαρμογή συμφωνιών για την αδυναμία μεταφοράς ρωσικών όπλων σε τρίτους.

Exit mobile version