Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

3 Δισεκατομμύρια Ευρώ έχασε η Ελλάδα από την πώληση 20 τόνων χρυσού από τον Σημίτη το 2003

3 Δισεκατομμύρια Ευρώ έχασε η Ελλάδα από την πώληση 20 τόνων χρυσού από τον Σημίτη το 2003

Όλα τα σοβαρά κράτη συγκεντρώνουν αποθέματα χρυσού ανάμεσα σε αυτά και η Τουρκία που συγκέντρωσε το χρυσό που είχε σε ξένες τράπεζες. Αυτό γιατί υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, αφού έχει ήδη ξεκινήσει το παγκόσμιο “reset” της οικονομίας και δεν αποκλείεται τα πάσης φύσεως χαρτονομίσματα να μην έχουν καμία αξία.

Η Ελλάδα όμως του Σημίτη, του Τσίπρα, του Σαμαρά, του Στουρνάρα παραμένει ψύχραιμη και όπως προκύπτει αδιαφορεί για το γεγονός ότι ο μισός χρυσός της Ελλάδος βρίσκεται, που αλλού; σε ΗΠΑ και Αγγλία! Αποκαλυπτικό περί τούτου είναι το παρακάτω δημοσίευμα: 

“Kατά καιρούς γίνονται πολλές συζητήσεις και αναπτύσσονται διάφορες θεωρίες για το πού βρίσκεται ο χρυσός της Ελλάδος. Η κεντρική τράπεζα της χώρας έχει ξεκαθαρίσει με κατηγορηματικό τρόπο ότι ο χρυσός δεν είναι εξ ολοκλήρου στο εξωτερικό. Όπως έχει επισημανθεί, το 47% των αποθεμάτων φυλάσσεται εδώ, ενώ το 29% των αποθεμάτων είναι στην ομοσπονδιακή τράπεζα των Η.Π.Α., το 20% στην τράπεζα της Αγγλίας, ενώ 4% είναι στην κεντρική τράπεζα της Ελβετίας.

Μπαίνοντας στην Ευρωζώνη, η Ελλάδα και οι άλλες χώρες του Ευρώ «προίκισαν» την Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα με χρυσό και συναλλαγματικά διαθέσιμα. Η Τ.τ.Ε. έδωσε στην ΕΚΤ 620.014,714 ουγγιές χρυσού που μαζί με τις άλλες απαιτήσεις εγγράφονται στους ισολογισμούς της.”

Εκτός των άλλων λοιπόν δώσαμε μέρος των αποθεμάτων μας σε χρυσό και στους τοκογλύφους της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. 

Ασφαλώς δεν είναι τυχαίο και το γεγονός ότι αμέσως μετά την είσοδο της χώρας στην ζώνη του ευρώ από τον Σημίτη, του οποίου τα στελέχη στο πλευρό του Μητσοτάκη κυβερνούν σήμερα την Ελλάδα, αυτός πούλησε ενώ ήταν δεδομένο ότι θα ανέβει η τιμή του χρυσού 20 ολόκληρους τόνους χρυσού από την εθνική μας περιουσία. 

Tον Αύγουστο του 2003, επί πρωθυπουργίας Σημίτη, η Διοίκηση της Τραπέζης της Ελλάδος στο τιμόνι της οποίας ήταν ο Νίκος Γκαργκάνας, πουλήθηκαν 20 τόνοι χρυσού με τίμημα 207 εκατ. ευρώ. Η πώληση έγινε στα 322 ευρώ ανά ουγγιά … Σήμερα η τιμή ουγγιάς χρυσού, 27/2/2024 είναι: 1,876.59 €, που σημαίνει ότι επί Σημίτη έχασε η Ελλάδα από τον εθνικό της πλούτο περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια ευρώ. 

Exit mobile version