Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟ :

Παρακολουθώ για χρόνια την ιταμή συμπεριφορά των Τούρκων, απέναντι στην Ελλάδα: Έχω ακούσει τις ύβρεις, τις συνεχείς προκλήσεις, τις παράλογες  απαιτήσεις, και τις απειλές. Έχω μετρήσει και τις χιλιάδες παραβιάσεις του εναέριου και θαλάσσιου χώρου της Πατρίδας μας.Όλα αυτά σαν απλό Έλληνα, δεν με πτόησαν ΠΟΤΕ ούτε στο ελάχιστο.Τα έχω πετάξει (και συνεχίζω να τα πετάω) όλα αυτά στα σκουπίδια.

Υπάρχει όμως κάτι που ελέχθη το 1974 ( και επαναλαμβάνεται μέχρι σήμερα) από τους Τουρκοκύπριους προς τους Ελληνοκύπριους, μετά την εισβολή των Τούρκων στο νησί της Κύπρου, που δεν μπορώ να το ξεχάσω.

Έχει καρφωθεί  σαν βέλος μέσα στην καρδιά μου, και κάθε φορά που το φέρνω στην μνήμη μου, όχι μόνο πονάω αφόρητα, αλλά και νοιώθω ότι δεν θα σταματήσει να με συνοδεύει βασανιστικά σε όλη μου τη ζωή και ακόμη, ότι θα το πάρω μαζί μου στο….. μνήμα !

Οι αναγνώστες θα αναρωτηθούν: μα ποιό είναι αυτό, (και δικαίως), γιατί δεν δημοσιεύθηκε τότε στις εφημερίδες ούτε ακούστηκε από τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, δεν ακούστηκε από στόμα σε στόμα, δεν συζητήθηκε, δεν σχολιάστηκε γιατί ήταν πολύ ντροπιαστικό για την Ελλάδα, αλλά ήταν μιά πικρή και φαρμακερή αλήθεια !

Ήταν τα υποτιμητικά λόγια που είπαν οι Τουρκοκύπριοι στους Ελληνοκύπριους. Καί ήταν τα παρακάτω: « ΕΜΑΣ Η ΜΑΝΑ ΜΑΣ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕ, Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΗΓΕ ΜΕ ΤΟΝ … ΦΙΛΟ ΤΗΣ»

Και βέβαια όταν είπαν την φράση : «η μάνα μας», από την μιά εννοούσαν την εισβολή των Τούρκων στο νησί και από την άλλη με τη φράση: «η δική σας μάνα»,  εννοούσαν την απαθή στάση της Ελλάδος μετά και την προδοτική τότε στάση του Καραμανλή, όταν είπε την προδοτικότερη φράση όλων των εποχών, με το: «Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ»

Από τότε μέχρι σήμερα, και για 50 συνεχή χρόνια, η «μάνα» των Τουρκοκυπρίων έχει υψώσει και ανεμίζει πάνω στο 40% του νησιού την Τουρκοκυπριακή σημαία και η «μάνα» των Ελληνοκυπρίων έχει βάλει στην Κύπρο μιά…..ταφόπλακα, και δεν μιλάει ΚΑΝΕΙΣ γιά την σκλαβιά της.

Αν από την μιά σκεφτούμε, ότι στην Αρχαία Ελλάδα, (κατά τη διάρκεια των Περσικών πολέμων), ο στρατηγός Κίμωνας είχε σπεύσει για βοήθεια στην Κύπρο με ιστιοφόρα πλοία, και από την άλλη σκεφτούμε τον Καραμανλή της σύγχρονης Ελλάδας που παρ’ όλο που το 1974 διέθετε ταχύπλοα πολεμικά πλοία, υποβρύχια και πολεμική αεροπορία, είδε την Κύπρο να πέφτει μακριά, τότε οι σύγχρονοι Έλληνες πρέπει να κοιταχτούμε στον καθρέπτη, να σκεφτούμε ποιοί είμαστε, ποιούς ψηφίζουμε για ηγέτες και κατά πού βαδίζουμε με δαύτους.

Νικόλαος Η. Σκαντζός

Exit mobile version