Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν έχουν εμπιστοσύνη οι Έλληνες στην κυβέρνηση

Δεν έχουν εμπιστοσύνη οι Έλληνες στην κυβέρνησή

Έρευνα έκανε ο γνωστός ΟΟΣΑ, ο οργανισμός για την Οικονομία και την Ασφάλεια της Ευρώπης για το κατά πόσον οι πολίτες έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή τους.

Πριν αναφερθούμε στην έρευνα αυτή είναι γνωστό ότι η Ελλάς αναδείχθηκε η δεύτερη πλέον διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης και αυτό μετά από την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που θα έφερνε την κάθαρση και με τα πέντε χρόνια του Μητσοτάκη που θα έφερνε την αξιοκρατία και την διαφάνεια. 

Στην έρευνα που αναφερθήκαμε προηγουμένως στην πρώτη δεκάδα των κρατών όπου οι πολίτες των έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή τους είναι επτά κράτη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως με πρώτο το Λουξεμβούργο με 78%, την Φινλανδία με 77%, την Σουηδία με 68%, την Δανία με 63%, την Ιρλανδία με 62%, την Αυστρία με 61% και την Γερμανία με 60%. 

Φυσικά η Ελλάδα δεν βρίσκεται στις δέκα πρώτες, αλλά στον πάτο της Ευρώπης, αφού μόνο ένα 25% των Ελλήνων ένας στους τέσσερεις, απαντά ότι έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή του. Απόλυτα φυσικό το ποσοστό εάν υπολογίσει κανείς ότι το θηριώδες 41% της Ν.Δ. είναι αποτέλεσμα μιας αποχής, που ξεπερνά σε πολλές εκλογικές περιφέρειες το 50%, που σημαίνει ότι είναι κάτι παραπάνω από 20%. Πιο απλά, την Ελλάδα την κυβερνά μία μειοψηφία, αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτό δεν είναι δημοκρατία.

Exit mobile version