Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σαρωτική Νίκη Τράμπ! Στο πλευρό του η πλειοψηφία των λευκών Αμερικανών

Ο Ν.Τραμπ ήταν σαρωτικός στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία του κόμματος των Ρεπουμπλικανών με αποτέλεσμα να κερδίσει εύκολα τις 14 από τις 15 Πολιτείες που ψήφιζαν την περασμένη «Σούπερ Τρίτη».

Οι νίκες του ήταν συντριπτικές καθώς ήταν της τάξης του 60% και άνω με εξαίρεση μόνο τη Γιούτα όπου απέσπασε το ποσοστό του 56.4%, το οποίο δεν παύει να είναι μία «καθαρή» νίκη. Τα ποσοστά του δείχνουν πως έχει πλήρη αποδοχή από τους ψηφοφόρους του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και σε συνδυασμό με τις δημοσκοπήσεις δείχνουν μία άνετη επικράτηση στις επερχόμενες εκλογές στις 5 Νοεμβρίου.

Οι Δημοκρατικοί προσπάθησαν με κάθε τρόπο και μέσο να σταματήσουν την υποψηφιότητά του και την κάθοδο του στις εκλογές αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε τους σχεδιασμούς τους. Σε πανικό ευρίσκονται οι δημοκρατικοί. Έτσι η Χίλαρι Κλίντον αποκάλεσε τους μισούς από τους ψηφοφόρους του Ντόναλντ Τραμπ «αξιοθρήνητους» αναζωπυρώνοντας τη διαμάχη με τον αντίπαλό της ενόψει των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ, ο οποίος από την πλευρά του απάντησε με οργή καταγγέλλοντας σήμερα την περιφρόνηση της πρώην Πρώτης Κυρίας προς «εκατομμύρια» Αμερικανούς.

Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για τον Λευκό Οίκο μίλησε χθες το βράδυ σε μια εκδήλωση για τη συγκέντρωση δωρεών στη Νέα Υόρκη. Αυτού του είδους οι εκδηλώσεις γίνονται σε γενικές γραμμές χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων. Αυτήν την φορά, ενώπιον του τηλεοπτικού φακού, στο πλαίσιο της «εκδήλωσης των ΛΟΑΔ για την Χίλαρι», η πρώην υπουργός Εξωτερικών επικεντρώθηκε στο 50% των ψηφοφόρων του επιχειρηματία, υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

«Για να γενικεύσω, με λίγα λόγια, θα μπορούσατε να εντάξετε τους μισούς από τους υποστηρικτές του Τραμπ σε αυτό που εγώ αποκαλώ το καλάθι των αξιοθρήνητων, πρόκειται για ρατσιστές, σεξιστές, ομοφοβικούς και ξενοφοβικούς».

 

Exit mobile version