Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Κρυφό Σχολειό” Εθνικιστικό ΕΝΑΝΤΙΑ στην ψεύτικη “ιστορία” των Εθνομηδενιστών

Μία ιστορία ψεύτικη μας παρουσιάζουν οι κάλπικοι “σοφοί” του καιρού μας με τις ευλογίες και την πλήρη συμφωνία ενός διεφθαρμένου ξενόδουλου πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου. Και επιμένουν ότι μας ελευθέρωσαν οι Άγγλοι και ότι το 1821 έγινε στο όνομα μιας δημοκρατίας, που δεν υπήρχε καν στα χρόνια εκείνα, στις αρχές του 19ου αιώνος.

Ο πόθος του Έθνους για Ελευθερία γεννήθηκε λίγα μόλις χρόνια μετά την πτώση της Πόλεως και η πρώτη επανάσταση έγινε με ορμητήριο την Μάνη στα 1463, όπως και η τελευταία. Καμία ιδιαίτερη αναφορά όμως στην Μάνη για τα 200 χρόνια του 1821. Βλέπετε δεν ταιριάζει στις θεωρίες ούτε των φιλελεύθερων, ούτε των μαρξιστών η ύπαρξη μιας άσβεστης φλόγας Εθνικής Συνειδήσεως και ελευθερίας σε μία κακοτράχαλη γωνιά της Ελληνικής Πατρίδας χωρίς ούτε αστούς, ούτε προλετάριους μέσα σε μία κοινωνία αυστηρά παραδοσιακή, πολεμική, πατριαρχική. Καλύτερα ταιριάζει στις διηγήσεις τους ο φραγκοφορεμένος Μαυροκορδάτος με το φράκο του, το παπιγιόν του και τα Συντάγματά του.

Μεταξύ Γαλλικής Επαναστάσεως και Ελληνικής (1789-1821) λησμονούν (ούτε λέξη!) τον Λάμπρο Κατσώνη και τον Ανδρίτσο με τα παλληκάρια του, τον πατέρα του Οδυσσέα Ανδρούτσου, που δολοφόνησε ο Γκούρας κατ’ εντολήν “διαφωτιστών” όπως ο Μαυροκορδάτος και στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Κωλέττης, λησμονούν τον Πρίγκιπα της Μάνης (αυτόν τον τίτλο είχε επιλέξει για τον εαυτό του ο Λάμπρος Κατσώνης), ο οποίος είχε ξεκινήσει με την βοήθεια της Ρωσίας των Τσάρων μία επανάσταση, την οποία κτύπησαν και την τέλειωσαν οι Οθωμανοί με την βοήθεια της Γαλλίας στην ναυμαχία και τον αποκλεισμό του στο Πόρτο Κάγιο της Μάνης, της Γαλλίας το 1792, που τότε κυβερνούσαν οι άνθρωποι της Γαλλικής Επαναστάσεως! 

Εάν θέλουμε να αναζητήσουμε τις ρίζες του 1821 θα πρέπει να πάμε στον Ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1770, στα Ορλωφικά και στην συνθήκη του Κιουτσούκ-Καϊναρτζή, που έστρωσε το χαλί κυριολεκτικά για τον μεγάλο ξεσηκωμό. Πόσοι γνωρίζουν αλήθεια ότι ο πατέρας του Γέρου του Μοριά, ο ξακουστός Κωνσταντής Κολοκοτρώνης, που πολέμησαν κατά των Οθωμανών στα Ορλωφικά, βάφτισε τον ελευθερωτή της Ελλάδος γιο του Θεόδωρο προς τιμήν του πρίγκιπα Θεοδώρου Ορλώφ;

Αυτόνομες ηγεμονίες στην Μολδοβλαχία με κυβερνήτες Έλληνες, εμπορικός στόλος που ήταν πολεμικός, πλούσια ομογένεια στην Ρωσία, όλα αυτά ήταν έργα της συνθήκης του Κιουτσούκ- Καϊναρτζή μετά την νίκη της Ρωσίας κατά της Τουρκίας και όχι της Γαλλικής επαναστάσεως και όλα αυτά οδήγησαν στο 1821 και όχι ο Ροβεσπιέρος και ο Δαντών και οι Ιακωβίνοι βεβαίως! 

Exit mobile version