Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συγκλονιστικά τα νέα στοιχεία για το έγκλημα στα Τέμπη – Το ΞΥΛΟΛΙΟ των λαθρεμπόρων καυσίμων έφερε την καταστροφή

Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για "τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό", Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Συγκλονιστικά τα νέα στοιχεία για το έγκλημα στα Τέμπη -Το ΞΥΛΟΛΙΟ των λαθρεμπόρων καυσίμων έφερε την καταστροφή – Συγκάληψη και ατιμωρησία

Σύμφωνα με πληροφορίες κατατέθηκε στον ειδικό εφέτη ανακριτή έκθεση του ειδικού πραγματογνώμονα σε θέματα πυρκαγιάς, Βασίλη Κοκοτσάκη, ο οποίος έχει οριστεί από συγγενείς των θυμάτων. Την έκθεση επιμελήθηκε σε συνεργασία με με τον Δρ. Μάνο Παπαδάκη, καθηγητή του Πανεπιστημίου του Χιούστον στο Τέξας.

Οι αποκαλύψεις είναι πραγματικά «φωτιά» καθώς μέσα από την επεξεργασία βίντεο γίνεται εκτεταμένη ανάλυση στην έκρηξη που ακολούθησε την σύγκρουση των δύο τρένων και την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Αμέσως μετά την σύγκρουση υπήρξε νέφωση πίσω από τις ηλεκτρομηχανές της εμπορικής αμαξοστοιχίας, κοντά στο τρίτο με τέταρτο βαγόνι και στη συνέχεια ακολούθησε έκρηξη. Αναλύοντας χρονικά τη νέφωση και την έκρηξη διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για χημικές ενώσεις πτητικές και εύφλεκτες που η ανάφλεξή τους οδήγησε στην έκρηξη.

Η έκθεση ενισχύει το «σενάριο» ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην έκρηξη το ξυλόλιο που εντοπίστηκε από το Γενικό Χημείο του Κράτους και δεν σχετίζεται με τους κινητήρες και τα έλαια σιλικόνης των μετασχηματιστών.

ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΤΟ ΞΥΛΟΛΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΘΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Exit mobile version