Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΩΝ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ! ΥΠΕΡΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ

“δημοκρατία” Το πρόσφατο σόου του Μητσοτάκη μπροστά από τα ράφια ήταν ενδεικτικό. Εφτασε να κάνει πλάκα ακόμα και σε μια γιαγιά, κλείνοντάς της το μάτι και λέγοντάς της δήθεν… συνθηματικά να ψωνίσει καλλυντικά επειδή έχουν φτηνύνει. Ομως, πέραν του ότι μια ηλικιωμένη γυναίκα μπορεί να μην έχει ως προτεραιότητές της τα καλλυντικά, κι αυτά τα ίδια τα προϊόντα δεν έχουν φτηνύνει…

Κυβέρνηση και εταιρίες κοροϊδεύουν μαζί τους πολίτες με απόλυτο συγχρονισμό, όπως άλλωστε κάνουν από τότε που άρχισε να ανεβαίνει ο πληθωρισμός, μετά το καλοκαίρι του 2021. Εκτοτε οι τιμές καθορίζονται με βασικό παράγοντα την απληστία των εταιριών, και το κράτος τούς το επιτρέπει, αφού στα ανέλπιστα έσοδα από τον ΦΠΑ στηρίζει το βασικό του αφήγημα περί ανάπτυξης. Δίχως την ακρίβεια και τα έκτακτα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης η ελληνική οικονομία θα είχε σήμερα σημαντική ύφεση. Το «επικοινωνιακό» +2% που ανακοίνωσε την Πέμπτη η ΕΛ.ΣΤΑΤ., αντί του 2,4% που ήταν η εν τέλει αποτυχημένη πρόβλεψη ΥΠΟΙΚ και ΤτΕ, οφείλεται σ’ αυτούς τους δύο συντελεστές και μόνο.

Η «δημοκρατία» έκανε τυχαίες δειγματοληπτικές συγκρίσεις σε 26 προϊόντα και των 7 κατηγοριών που η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι από 1η Μαρτίου θα πέσουν οι τιμές. Είναι σοκαριστικό, αλλά σε σχέση με τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Φεβρουαρίου όχι μόνο δεν υπήρξε μείωση, με ελάχιστες εξαιρέσεις, αλλά παρατηρούνται και υπέρογκες όσο και αδικαιολόγητες αυξήσεις.

Στις ήδη αυξημένες τιμές, δηλαδή, των τελευταίων 2,5 χρόνων τα σούπερ μάρκετ βρήκαν το χρυσό παράθυρο για να κάνουν κι άλλες από την 1η Μαρτίου, θεωρώντας ότι κανένας δεν θα τσεκάρει αν είναι πράγματι αληθινές οι υποσχέσεις της κυβέρνησης περί πτώσης τιμών.

Exit mobile version