Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απρίλιος 2013: Όταν ΗΠΑ, Γερμανία και Γαλλία ζητούσαν διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής

ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ 5 ΜΟΝΟ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Γερμανική πρεσβεία: H Χρυσή Αυγή δεν έχει καμία θέση στο κοινοβούλιο
Γαλλική πρεσβεία: Προβληματισμός για την συνεχή άνοδο των ποσοστών της Χρυσής Αυγής
Αμερικάνικη πρεσβεία: Αρνητική εξέλιξη η Χρυσή Αυγή, να παρθούν αποτελεσματικά μέτρα

Προβληματισμός για το κατά πόσο θα αντέξει η παρούσα τρικομματική κυβέρνηση την κοινωνική πίεση, καθώς και για την απήχηση της Χρυσής Αυγής, επικρατεί μεταξύ ανώτατων στελεχών των μεγάλων πρεσβειών στην Αθήνα.

Ο κυριακάτικος Τύπος  ΑΝΈΦΕΡΕ τότε ότι η πρεσβεία με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι αναμφίβολα η γερμανική, η οποία κάνει πλήρη καταγραφή των όσων γίνονται στη χώρα και φροντίζει να έχει επικοινωνία με κρίσιμους παράγοντες και στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου. Η έμφαση δίδεται στην ανάγκη για πολιτική σταθερότητα διότι αυτή είναι η αναγκαία συνθήκη για να προχωρήσει η εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος. Μάλιστα οι Γερμανοί δεν έχουν πειστεί για την ικανότητα της κυβέρνησης να αντέξει και να φτάσει μέχρι το τέλος ενώ φοβούνται μια πιθανή κοινωνική έκρηξη. Ωστόσο, στέρεα πεποίθηση είναι ότι και εμπλοκή να υπάρξει με την παρούσα κυβέρνηση, θα πρέπει η Βουλή να εξαντλήσει την τετραετία και να αποφευχθούν πάση θυσία οι εκλογές. Για την Χρυσή Αυγή θεωρούν ότι δεν έχει καμία θέση στο κοινοβούλιο!

Σε ό,τι αφορά τους Γάλλους, η βασικότερη ανησυχία τους εστιάζεται στις κοινωνικές συνέπειες των μέτρων λιτότητας. Αν και παραδέχονται ότι η κυβέρνηση έχει κάνει βήματα προόδου, οι επιπτώσεις των περικοπών εισοδημάτων χαρακτηρίζονται βαριές. Γαλλικές πηγές δεν κρύβουν επίσης τον προβληματισμό τους για τη συνεχή άνοδο των ποσοστών της Χρυσής Αυγής στις δημοσκοπήσεις.

Οι Αμερικανοί παρακολουθούν τα δρώμενα από απόσταση ενώ στις συζητήσεις που διεξάγονται προσπαθούν να κατανοήσουν αν υπάρχει σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης ή απλά κινείται στη λογική «βλέποντας και κάνοντας», ενώ δεν αποκλείουν να υπάρξει μελλοντικά κοινωνική έκρηξη.

Ο Σύριζα δεν αποτελεί φόβητρο και θεωρούν ότι μπορεί πολύ εύκολα να γίνει συστημικό κόμμα. Η παρουσία της Χρυσής Αυγής κρίνεται ως μία αρνητική εξέλιξη που πρέπει πάση θυσία να αντιμετωπιστεί πιο αποφασιστικά στο μέλλον.

ΚΑΤΑ ΤΑ … ΑΛΛΑ Η ΔΙΩΞΗ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΠΟΙΝΙΚΗ, ΟΤΑΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΙΩΠΟΥΣΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ ΔΙΩΞΕΙΣ

Exit mobile version