Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η «αστυνομίας σκέψης» του «1984» του Τζορτζ Όργουελ είναι εδώ!

Classic sci fi symbol of spying and oppression, big brother face.

Η κυβέρνηση του Τζάστιν Τριντό στον Καναδά πρότεινε νόμο που θα δίνει στους δικαστές την εξουσία να θέσουν κάποιον σε κατ’ οίκον περιορισμό εάν πιστεύουν ότι θα μπορούσε να διαπράξει έγκλημα “μίσους”, δηλαδή προληπτικά! ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ!

Οι επικριτές έχουν προειδοποιήσει ότι το νομοσχέδιο συνεπάγεται μία ξεκάθαρη κατάχρηση εξουσίας και θα μπορούσε να καταπνίξει κάθε έννοια ελευθερίας του λόγου. Συγκεκριμένη νομοθεσία θα επιτρέπει τον κατ’ οίκον περιορισμό και την ηλεκτρονική επισήμανση για ένα άτομο που θα θεωρείται  πιθανό  να διαπράξει … μελλοντικό έγκλημα!

Δηλαδή εάν ένας δικαστής πιστεύει ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγοι για ένα μελλοντικό έγκλημα μίσους, το αθώο ακόμη μέλος της κοινωνίας μπορεί να καταδικαστεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, με ηλεκτρονική επισήμανση, υποχρεωτικό τεστ ναρκωτικών και απαγορεύσεις επικοινωνίας!

Η αποτυχία μάλιστα συνεργασίας θα προσθέτει επιπλέον ένας έτος φυλάκισης. Αν αυτό δεν είναι η δημιουργία μιας «αστυνομίας σκέψης» όπως ακριβώς στο «1984» του Τζορτζ Όργουελ, τότε τι είναι; Πώς προσδιορίζεται ένα έγκλημα μίσους; Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, πρόκειται για μια δήλωση που εκφράζει «αποστροφή ή ύβρη»!

ΦΥΣΙΚΑ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ “ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ” ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ … ΤΟ ΔΗΘΕΝ “ΕΛΕΥΘΕΡΟ”!

Exit mobile version