Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

20 ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δημοσκοπικά άγγιζε ακόμη και το 20% το καλοκαίρι του 2013 … Μετά από έναν μήνα έγινε … “εγκληματική οργάνωση” και φυλακίστηκαν 3 βουλευτές της μεταξύ των οποίων ο Γ.Γ. του Κινήματος! Εάν ήταν στο 2% δεν θα υπήρχε πρόβλημα…

Έγραψαν για την Χρυσή Αυγή – bookpress.gr:

“Για τη Χρυσή Αυγή, την άκρα δεξιά, τον ελληνικό εθνικισμό: 20 βιβλία που έπρεπε να διαβάσουν

Μια σχεδόν εξαντλητική περιήγηση στα βιβλία που αφορούν την ελληνική ακροδεξιά και τη Χρυσή Αυγή και κυκλοφόρησαν την τελευταία 10ετία στη χώρα μας. Ένα αξιανάγνωστο «σώμα» κειμένων που καλύπτει όλες τις όψεις του σύνθετου πολιτικού και κοινωνικού φαινομένου.

Του Κ.Β. Κατσουλάρη

Η ξαφνική και εκρηκτική άνοδος ενός ναζιστικού κόμματος στην Ελλάδα, και η πανηγυρική είσοδός του στην Βουλή, ήταν αναμφίβολα μιας από τις χειρότερες όψεις της πολύμορφης κρίσης στην οποία βυθίστηκε η Ελλάδα σχεδόν ταυτόχρονα με το ξέσπασμα της κρίσης χρέους. Η ιδιαίτερη φυσιογνωμία της Χρυσής Αυγής (η χρήση ναζιστικών συμβόλων, η οργανωμένη καταφυγή στη βία, ο χυδαία ακραίος και μισαλλόδοξος λόγος της, η στρατιωτικού τύπου δημόσια παρουσία της) σε συνδυασμό με μια πέρα από κάθε πρόβλεψη διείσδυσή της στην ελληνική κοινωνία, δημιούργησαν ένα εκρηκτικό μείγμα, που κορυφώθηκε πολλαπλώς (δημοσκοπικά, λέγεται ότι άγγιζε ακόμη και το 20%), το καλοκαίρι του 2013, όταν η αποθράσυνση της ηγετικής της ομάδας οδήγησε σε κλιμάκωση της βίας στους δρόμους, με κορυφαία εκδήλωσή της την οργανωμένη και καθοδηγούμενη εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα – ενέργεια που, όλα δείχνουν, υπήρξε μοιραία για το μέλλον της οργάνωσης, μια και το πολιτικό σύστημα, αμαρτωλό από πολλές απόψεις έως τότε, επιτέλους αντέδρασε. Αποτέλεσμα αυτής της αντίδρασης, ταυτόχρονα με τους αγώνες ενός αποφασισμένου αντιφασιστικού κινήματος, ήταν η δίκη που οδεύει προς το τέλος της τούτες τις μέρες. Αν και θα πρόκειται για πρωτόδικη απόφαση, το αποτύπωμα που θα αφήσει έχει μεγάλη πολιτική και κοινωνική σημασία – είναι, θα λέγαμε, μια απόφαση ιστορική.”

Exit mobile version