Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πρώτος ο “ΚΑΝΕΝΑΣ” με 39%!

Ξυπνάει ο Ελληνικός λαός; … Είδομεν: “Για πρώτη φορά ο «Κανένας» γίνεται ο δημοφιλέστερος πρωθυπουργός.”

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA για πρώτη φορά με τόσο έντονο τρόπο αποτυπώνεται αύξηση της δυσαρέσκειας για κυβερνητικές επιλογές σε συνδυασμό με υποχώρηση και της δημοτικότητας του πρωθυπουργού αλλά και της πρόθεσης ψήφου υπέρ της κυβερνητικής παράταξης, την ώρα που ενισχύονται κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, που περνάει ξανά στη θέση της δημοσκοπικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, όμως καταγράφεται υποχώρηση της κυβερνητικής παράταξης σχεδόν 4% στην πρόθεση ψήφου και 5% στην εκτίμηση ψήφου.

Η κοινωνία δείχνει δυσαρεστημένη από σημαντικές πλευρές της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ καταδικάζει την καθυστέρηση στην απόδοση ευθυνών για τα Τέμπη. Επίσης, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων αυτή τη φορά καταγράφεται πλειοψηφική απόρριψη της συγκεκριμένης ρύθμισης.

Στην ίδια έρευνα η κρίση εμπιστοσύνης στη δυνατότητα να υπάρξει εναλλακτική επιλογή αποτυπώνεται στο ότι επίσης για πρώτη φορά ο «Κανένας» γίνεται ο δημοφιλέστερος πρωθυπουργός.

Τόσο η υποχώρηση της εκλογικής επιρροής της κυβέρνησης, όσο και της δημοτικότητας του πρωθυπουργού, όπως και των θετικών αξιολογήσεων για το κυβερνητικό έργο, σημαίνουν ότι αυτή τη στιγμή η πολιτική και κοινωνική «βάση» της κυβέρνησης, δηλαδή αυτά τα τμήματα της κοινωνίας που εκτιμούσαν ότι τα πράγματα πάνε γενικά θετικά, έδιναν «καλή βαθμολογία» στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό και εξέφραζαν πρόθεση ψήφου υπέρ της ΝΔ, αυτή τη στιγμή εμφανίζει την πρώτη σημαντική μείωση.

Exit mobile version