Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΗΧΟΥΝ ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΜΟΣΧΑ

ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΥΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ

Τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και την Ουκρανία κατηγόρησε ο επικεφαλής της ρωσικής FSB Alexander Bortnikov, ότι βρίσκονται πίσω από την επίθεση σε συναυλιακό χώρο της Μόσχας, η οποία στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 130 ανθρώπους την Παρασκευή, όπως μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Το RIA μεταδίδει ότι οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες και η Ουκρανία χρειάζονταν την επίθεση για να σπείρουν τον πανικό στη Ρωσία.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο, ο Bortnikov ρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Ουκρανία βρίσκονταν πίσω από την επίθεση και απάντησε: “Έτσι πιστεύουμε”.

Ο Bortnikov έκανε λόγο για εμπλοκή των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών, ενώ ζήτησε να χαρακτηριστεί ο ουκρανικός στρατός ως «τρομοκρατική οργάνωση». Ανέφερε επίσης ότι η FSB δεν αγνόησε τις προειδοποιήσεις από τις ΗΠΑ στις αρχές Μαρτίου για τον υψηλό κίνδυνο επίθεσης στη Μόσχα.

Κατήγγειλε επίσης ότι υπάρχει μεγάλος όγκος πληροφοριών στο δημόσιο χώρο “που δείχνουν ότι η Δύση και η Ουκρανία έχουν σκοπό να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά στη χώρα μας”.
“Υπήρξαν επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, χτυπήματα από μη επανδρωμένα σκάφη στη θάλασσα και εισβολές ομάδων σαμποτέρ και τρομοκρατικών οργανώσεων στο έδαφός μας”, τόνισε.
Επανέλαβε τον ισχυρισμό του Putin ότι οι δράστες σχεδίαζαν να διαφύγουν μέσω των ουκρανικών συνόρων – κάτι που το Κίεβο έχει αρνηθεί.
«Θα σας αποκαλύψω ένα μικρό μυστικό: επρόκειτο να τους υποδεχτούν ως ήρωες στην άλλη πλευρά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Bortnikov.

Οι καταγγελίες Patrushev

Νωρίτερα, ο Nikolai Patrushev, γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας δήλωσε ότι η Ουκρανία «φυσικά» ήταν πίσω από τη φονική επίθεση της Παρασκευής στο συναυλιακό κέντρο της Μόσχας.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο SHOT δημοσίευσε ένα βίντεο με μια ανταλλαγή απόψεων, κατά την οποία ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον Patrushev «Isis ή Ουκρανία;» καθώς περνούσε από δίπλα του. «Φυσικά η Ουκρανία», απάντησε ο Patrushev.

Exit mobile version