Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κυριακή της Ορθοδοξίας: Εκκλησία – Πολιτικοί σημειώσατε Χ

Κυριακή της Ορθοδοξίας: Εκκλησία – Πολιτικοί σημειώσατε Χ

Την περασμένη Κυριακή είχαμε εν μέσω του θορύβου και της αντιδράσεως της πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομοφυλοφίλων – ομοφύλων και το δικαίωμα υιοθεσίας παιδιών εκ μέρους τους, καθώς και την θέσπιση με την ψήφο των βολευτών και οικογενειών με δύο πατέρες και δύο μητέρες, την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Ουδείς αναφέρθηκε στο βαθύτερο νόημα αυτής της ημέρας. Τι σήμαιναν για το Έθνος μας οι Εικονομαχίες και η αναστήλωση των Εικόνων, η οποία και εορτάζεται την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Ούτε στις Εκκλησίες, ούτε στα ΜΜΕ είπαν έστω μία λέξη ότι ήταν μία μεγάλη νίκη του Ελληνικού πνεύματος έναντι του ανατολικού-σημιτικού, το οποίο απαγορεύει ο Θεός να έχει ανθρώπινο πρόσωπο και αυτό ακριβώς ισχύει ως δόγμα απαράβατο σε Ιουδαϊσμό και Ισλαμισμό. Λεπτομέρειες αυτά στην εποχή των γκρίκλις… 

Παλαιά παράδοση επιβάλει να εορτάζει η Εκκλησία την Κυριακή της Ορθοδοξίας μαζί με την πολιτική ηγεσία και να διαβάζει το Σύμβολο της Πίστεως ο ανώτατος άρχοντας της χώρας. Αυτό δεν έγινε για πρώτη φορά το έτος 2024 κι αυτό “βόλεψε” θαυμάσια και την πολιτική ηγεσία, αλλά και την… Εκκλησία! Την Εκκλησία, η οποία ανέλαβε να βγάλει “τα κάστανα από την φωτιά”!

Τι έγινε και πως στήθηκε όλο αυτό; Ωχριά μπροστά στην μεθόδευση και η πλέον οργιώδης αυλική πονηρία, η οποία θύμιζε μηχανορραφία του σκοτεινού μεσαίωνα! Πολλές ημέρες πριν την Κυριακή της Ορθοδοξίας, έφταναν στην Αρχιεπισκοπή μηνύματα να μην επιτραπεί να παραστούν πολιτικοί που είχαν ψηφίσει υπέρ του νομοσχεδίου στην λειτουργία καθώς και η πρόεδρος της δημοκρατίας Σακελλαροπούλου, που είχε πάρει θέση υπέρ του νομοσχεδίου και ότι στην περίπτωση αυτή ο λαός θα αντιδρούσε δυναμικά. 

Πανέξυπνη ή μάλλον παμπόνηρη η Ιεραρχία αποφάσισε να μην εορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Μητρόπολη όπου θα πήγαινε η πολιτική ηγεσία, αλλά στην Μονή Πετράκη! Έδωσε μάλιστα στην ενέργειά της αυτή στοιχεία “ηρωικά”, ότι υπήρξε, δηλαδή, η ενέργεια αυτή η αντίδρασή της στην κυβέρνηση και στις λοιπές δυνάμεις που ψήφισαν το νομοσχέδιο. Έτσι ικανοποίησε και τους αφελείς ότι δήθεν αντέδρασε και ταυτόχρονα δεν έφερε τους πολιτικούς, αλλά και την σχέση της Εκκλησίας με αυτούς, σε δύσκολη θέση από τις λίαν πιθανές  αποδοκιμασίες, τις οποίες σίγουρα φοβόντουσαν οι πολιτικοί. Και έτσι όλοι έμεναν ευχαριστημένοι μέσα στην ησυχία τους και ευσεβείς και ασεβείς…

Exit mobile version