Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

OXI των Αμερικανών πολιτών στην σφαγή της Γάζας

Εξέλιπε σταδιακά αλλά σταθερά η στήριξη της αμερικανικήςκοινωνίας στην στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγουν οι Ισραηλινοί στην Λωρίδα της Γάζας. Τα νούμερα φθίνουν διαρκώς με τους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών να μην εγκρίνουν πλέον την συνέχιση του πολέμου.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Gallup που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη, από τον περασμένο Νοέμβριο υπάρχει ραγδαία μείωση καθώς μόλις το 36% ενήλικων Aμερικανών δηλώνουν πως στηρίζουν την δράση του IDF στην Γάζα την ώρα που το 55% διαφωνεί.

Να σημειωθεί ότι 4 μήνες πριν, το 50% των Αμερικανών ήταν αναφανδόν υπέρ και το 45% κατά. Στην σημερινή δημοσκόπηση το 9% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν έχει άποψη

Στο στόχαστρο αεροπορικών βομβαρδισμών και ανελέητων επιθέσεων παραμένει η Λωρίδα της Γάζας από τον ισραηλινό στρατό, ενώ η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου ξεκίνησε ξανά τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την επικείμενη επιχείρηση στη Ράφα.

Σοκ έχει προκαλέσει το βίντεο που αποτυπώνει τις εκτελέσεις αμάχων (ο ένας με λευκή σημαία) στη Γάζα, με τις IDF να τους θάβουν με μπουλντόζα στην άμμο.

 

Exit mobile version