Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Λουκέτο σε δυο εργοστάσια της Sonoco στην Μακεδονία

Μετά το οριστικό κλείσιμο της υαλουργίας ΓΙΟΥΛΑ, ήρθε να προστεθεί στο αρνητικό “σερί” το λουκέτο σε δυο ακόμη παραγωγικές μονάδες της εγχώριας βιομηχανίας, στην Νεοχωρούδα της Θεσσαλονίκης και στο Σταυροχώρι του Κιλκίς. Η προδοτική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, παρά τις κούφιες εξαγγελίες της περί “ανάπτυξης”, συνεχίζει την συνειδητή αποβιομηχάνιση της χώρας, στραγγαλίζοντας κάθε ουσιαστική αναπτυξιακή υποδομή μέσω της εγκληματικής ενεργειακής πολιτικής της.

Τα δυο εργοστάσια που κλείνουν έως τα τέλη Μαΐου, ανήκουν στην χαρτοποιία Sonoco Hellas, μια θυγατρική του ομώνυμου αμερικανικού κολοσσού στον κλάδο της συσκευασίας, που εδρεύει στην Νότια Καρολίνα. Οι περίπου 90 εργαζόμενοι που απασχολούνται στην παραγωγή και την συσκευασία, έμαθαν αιφνιδιαστικά τα κακά μαντάτα όταν επέστρεψαν στην εργασία τους μετά την Εθνική αργία της 25ης Μαρτίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η εταιρεία επιχείρησε να αντισταθμίσει το υψηλό ενεργειακό κόστος επενδύοντας 3 εκατομμύρια ευρώ στην κατασκευή αναερόβιου βιολογικού αντιδραστήρα με ταυτόχρονη παραγωγή βιοαερίου. Ωστόσο αυτό το σχέδιο δεν μπόρεσε να προχωρήσει στην δεύτερη φάση αξιοποίησης, καθώς ο ΔΕΔΔΗΕ δεν το ενέταξε στο δίκτυο λόγω… έλλειψης χωρητικότητας.

Η τυφλή πρόσδεση της ελλαδικής πολιτικής ελίτ στο άρμα της ενεργειακής πολιτικής των Βρυξελλών και η εγκατάλειψη των υδρογονανθράκων, συνετέλεσαν συν τοις άλλοις στο υπέρογκο ενεργειακό κόστος για το σύνολο της ελληνικής βιομηχανίας, κάτι που αποτέλεσε την αιτία να σβήσουν οριστικά τα φουγάρα μιας ακόμη επιχείρησης.

 

 

Exit mobile version