Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η “αυτοκτονία” (δολοφονία) Κορυζή 18 Απριλίου 1941

Η “αυτοκτονία” (δολοφονία) Κορυζή 18 Απριλίου 1941

Πρέπει να λεχθούν κάποιες αλήθειες, που κρύβουν από τον ελληνικό λαό γιατί με αυτόν τον τρόπο κρύβει τις μεγάλες ενοχές του πολιτικό και οικονομικό σύστημα της ξενοκρατίας, το οποίο κυριαρχεί στην Πατρίδα μας.

Είμαστε στις 6 Μαρτίου 1941 και στην Αθήνα βρίσκεται έχοντας αναλάβει κατ’ ουσίαν ρόλο κυβερνήτη, ο υπουργός εξωτερικών του Λονδίνου Άντονυ Ίντεν, όταν και λαβαίνει τηλεγράφημα από τον πρωθυπουργό Ουίνστον Τσώρτσιλ. Ο Ελληνικός Στρατός είναι εξαντλημένος. Ο Μεταξάς έχει παραμεριστεί-δολοφονηθεί και οι Άγγλοι με τον τρόπο αυτό έχουν προκαλέσει την εμπλοκή της Γερμανίας στα Βαλκάνια. Πάρα ταύτα ο Ουίνστον Τσώρτσιλ εν όψει της γερμανικής επιθέσεως απέναντι σε έναν στρατό εξαντλημένο κυριολεκτικά αποστέλλει τηλεγράφημα στον υπουργό του Άντονυ Ίντεν, στο οποίο αναφέρει:

“Οφείλουμε να απαλλάξουμε τους Έλληνες από το συναίσθημα ότι είναι υποχρεωμένοι να απορρίψουν γερμανικό τελεσίγραφο. Αν από μόνοι τους αποφασίσουν να πολεμήσουν, οφείλουμε σε κάποιο βαθμό να συμμεριστούμε την τύχη τους. Πάντως η απώλεια της Ελλάδος καθόλου δεν αποτελεί μεγάλη καταστροφή για εμάς”.

Ο ίδιος ο Τσώρτσιλ, λοιπόν, βλέπει ότι είναι μία χαμένη υπόθεση η συνέχιση του πολέμου, αλλά κάποιοι άλλοι εις βάρος του ελληνικού λαού έχουν αντίθετη άποψη προκειμένου να δείξουν πόσο καλοί υπηρέτες είναι του αγγλικού στέμματος. 

Μετά τον Ιωάννη Μεταξά πρωθυπουργός αναλαμβάνει ο Κορυζής, ο οποίος αναλαμβάνει και πρωτοβουλία προκειμένου να επιτευχθεί ανακωχή. Επιπλήττεται στυγνά από το περιβάλλον του Παλατιού και προτείνει στον Γεώργιο να παραιτηθεί. Στις 18 Απριλίου του 1941 ο πρωθυπουργός Κορυζής φεύγει χλωμός από το υπουργικό συμβούλιο αποχαιρετά τον Βασιλέα και πηγαίνει στο σπίτι του. Τον ακολουθεί ο διάδοχος Παύλος, σύμφωνα με την μαρτυρία του Πρίγκιπα Πέτρου, όπου και τον βρίσκει νεκρό καθώς όπως ο ίδιος ισχυρίζεται έχει αυτοκτονήσει. Πήγε όμως ο διάδοχος Παύλος ή άλλος; Οι μαρτυρίες λένε ότι δεν πήγε κανένας διάδοχος και κανένας πρίγκιπας, αλλά ο πράκτορας των Άγγλων Ιωάννης Διάκος όπου βρίσκει νεκρό τον πρωθυπουργό Κορυζή, ο οποίος όμως έχει “αυτοκτονήσει” με δύο σφαίρες μια στην καρδιά και μία στο κεφάλι…

Ο Γεώργιος Σεφέρης (Πολιτικό Ημερολόγιο, σελίδα 25) γράφει στις 18 Απριλίου 1941: “Σκότωσαν τον Κορυζή”. Επίσης στο βιβλίο του “Μέρες” Δ’, σελίδα 60 κάνει λόγο για δύο σφαίρες στην καρδιά!

Υπάρχει και η μαρτυρία του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως και υπουργού ναυτικών Ναυάρχου Σακελλαρίου, ο οποίος στα απομνημονεύματά του αναφέρει ρητά ότι μετά την αναχώρηση του Κορυζή ο Γεώργιος εφώναξε τον Διάκο και του είπε κάτι στο αφτί, ο οποίος κατευθύνθηκε προς την οικεία του Κορυζή και όταν έφτασε ακούστηκαν οι πυροβολισμοί. 

Υ.Γ.: Σύμφωνα, λοιπόν, με τους αυτόπτες μάρτυρες της «αυτοκτονίας» του Κορυζή, ο πρωθυπουργός βρέθηκε νεκρός κρατώντας ένα περίστροφο στο αριστερό του χέρι και έχοντας ένα εικόνισμα της Παναγίας στο στήθος του. Πώς όμως ήταν δυνατόν ένας δεξιόχειρας να χρησιμοποιήσει το αριστερό του χέρι για να αυτοπυροβοληθεί, παραμένει αναπάντητο εδώ και επτά(σημ. οκτώ σήμερα) δεκαετίες.

Αυτά για την Ιστορία για να σταματήσουν επί τέλους τα ψέματα και μία εντελώς στρεβλή εικόνα για το τι συνέβη στην Πατρίδα μας την τραγική δεκαετία 1940-1950.

Exit mobile version