Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μετέτρεψαν την Λαμπαδηδρομία σε κομματικό πανηγύρι παραβιάζοντας τους κανόνες της Ολυμπιακής Επιτροπής!

Κανένα όριο δεν γνωρίζει πλέον η ασυδοσία της κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας. Μετά τον εξευτελισμό της τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, χάριν… μοντέρνου “ντιζάιν”, δεν γλίτωσε ούτε η ακόλουθη Λαμπαδηδρομία. Οι “άριστοι” του Μητσοτάκη, φρόντισαν να αποκλείσουν διακεκριμένους Έλληνες Ολυμπιονίκες προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα βίτσια ψωνισμένων κυβερνητικών στελεχών και την κομματική τους προπαγάνδα η οποία απευθύνεται μεν αποκλειστικά σε ηλιθίους, τρέφεται δε από κρατικά κονδύλια!

Έτσι, αντί αθλητών είδαμε να ποζάρουν με την δάδα η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς! Η συγκεκριμένη κίνηση, πέρα από αντιαισθητική σε βαθμό προσβολής προς το Ολυμπιακό πνεύμα, αποτελεί και κατάφωρη παραβίαση των ‘όρων της Ολυμπιακής Επιτροπής όπου αναφέρονται ρητά τα εξής:

Στη διαδικασία απαγορεύεται η συμμετοχή Πολιτικών και Θρησκευτικών παραγόντων σύμφωνα με οδηγία της Οργανωτικής Επιτροπής. Ως πολιτικοί παράγοντες νοούνται οι Υπουργοί, Υφυπουργοί, Αναπληρωτές Υπουργοί, Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων, Μέλη του Κοινοβουλίου, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι

Μάλιστα, ο εξευτελισμός της διαδικασίας οδήγησε την «χάλκινη» ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ, Ειρήνη Αϊνδιλή, σε παραίτηση από Επιτροπή Λαμπαδηδρομίας. Η ίδια αλλά και η Ελληνική Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες κοινοποίησαν επιστολές διαμαρτυρίας προς την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, καταγγέλλοντας τον αποκλεισμό Ελλήνων πρωταθλητών έναντι… πολικών και παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Exit mobile version