Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Θα απαγορεύσουν στο ΚΚΕ τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές; 

Θα απαγορεύσουν στο ΚΚΕ τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές; 

Σύμφωνα με την τροπολογία αποκλεισμού της Χρυσής Αυγής αποκλείεται ένα κόμμα από τις εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές εάν διατελέσας πρόεδρος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και για εγκλήματα του στρατιωτικού ποινικού κώδικα. Ως γνωστόν διατελέσαντες πρόεδροι του ΚΚΕ υπήρξαν τόσο ο Γρηγόριος Φαράκος όσο και ο Χαρίλαος Φλωράκης, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί εις θάνατον μάλιστα για κατασκοπεία και εσχάτη προδοσία. Σύμφωνα με τον νόμο λοιπόν αυτόν, ο οποίος αποκλείει την Χρυσή Αυγή θα έπρεπε να αποκλειστεί το ΚΚΕ από τις εκλογές.

Θα πρέπει λοιπόν το αρμόδιο τμήμα του Αρείου πάγου να τους αποκλείσει από τις εκλογές. Θα συμβεί αυτό; Ή μήπως ο νόμος αυτός έγινε μόνο για τη Χρυσή Αυγή και ως εκ τούτου είναι «φωτογραφικός» και αντισυνταγματικός;

Υ.Γ.: ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ: ΧΑΡΊΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ: “Διώκεται, φυλακίζεται και εξορίζεται συνολικά 18 χρόνια, τα 12 κατάδικος και ισοβίτης στις φυλακές και 6 χρόνια στις εξορίες. Πολλές φορές κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου και δικάζεται σε ισόβια κάθειρξη ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Από τις πιο γνωστές δίκες στις οποίες βρέθηκε ήταν η Μεγάλη Δίκη, τον Μάιο του 1960, στο στρατοδικείο της Αθήνας.”

Exit mobile version