Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τζον Κερι: «Βρείτε τα μόνοι σας» – Νέο άδειασμα από ΗΠΑ στα ελληνοτουρκικά 

Τζον Κερι: «Βρείτε τα μόνοι σας» – Νέο άδειασμα από ΗΠΑ στα ελληνοτουρκικά – Όταν κάνει μια δήλωση ένας πρώην υπουργός των ΗΠΑ ασφαλώς και έχει βαρύνουσα σημασία και εκφράζει την πολιτική της Ουάσινγκτον. Έτσι για μια ακόμη φορά διαψεύδονται τα αμερικανόδουλα παπαγαλάκια που παριστάνουν τους έγκυρους αναλυτές προφανώς με το αζημίωτο και μας λένε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι ΗΠΑ θα πάρουν το μέρος της Ελλάδος έναντι της Τουρκίας. 
Έτσι λοιπόν είχαμε μια προσέγγιση που μάλλον υποψιαζόμαστε επεφύλασσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι  που παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στην εφημερίδα «Τα Νέα» (20-21/4/24). Και αυτό αφορά τις ελληνικές διαφορές με την Τουρκία όσον αφορά (τουλάχιστον) τις θαλάσσιες περιοχές, τα θαλάσσια πάρκα.

Όπως φαίνεται η Ουάσιγκτον νίπτει τας χείρας της στις διαφορές μας με την Τουρκία και με αφορμή τις διαφορές που είχαν οι ΗΠΑ με την Κίνα και τη Ρωσία, ο ίδιος δηλώνει να τα βρούμε εμείς με την Τουρκία.
Προφανώς η Άγκυρα δεν θέλει να εμπλακεί σε ελληνοτουρκική διαφορά υποβαθμίζοντας το θέμα από Γεωπολιτικό/Διεθνές σε Ελληνοτουρκικό.
Αυτό που σίγουρα γνωρίζει ο Τζον Κερι και οι ΗΠΑ που σιωπούν είναι ότι η τουρκική αμφισβήτηση για την δημιουργία θαλάσσιων πάρκων από την Ελλάδα όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά και στο… Ιόνιο πέλαγος μέχρι τον λακωνικό κόλπο, αμφισβητεί ταυτόχρονα και την εθνική μας κυριαρχία στα νησιά του ελληνικού αρχιπελάγους και ακόμη και στη Γαύδο που ευρισκεται νότια της Κρήτης. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι οι ΗΠΑ δε πρόκειται να στηρίξουν την Ελλάδα στα θέματα τα σοβαρά, τα οποία έχει με την Τουρκία, η οποία εξελίσσεται σε περιφερειακή δύναμη, που θέλει δορυφόρο της την Ελλάδα.
Exit mobile version