Ευρωβαρόμετρο: ΟΧΙ από τους Έλληνες για την ποιότητα της δημοκρατίας στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση – Καθόλου ευχαριστημένοι δεν πρέπει να είναι από τα αποτελέσματα του τελευταίου ευρωβαρόμετρου οι υπέρμαχοι του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, οι οποίοι έχουν επιβάλει στον λαό των Ελλήνων μια τυραννία που αποκαλούν με θράσος δημοκρατία. Σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο το 80% των Ελλήνων δεν είναι ικανοποιημένο με την κατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα, ενώ σε έρευνα ελληνικής εταιρίας το 70% δήλωσε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δημοκρατία.
Εάν όμως τη δυσαρέσκεια για το πολίτευμα κάλυπτε η οικονομική ευμάρεια τότε ίσως να υπήρχε κάποια ισορροπία στα πράγματα. Αυτό δεν ισχύει και ένα συντριπτικό ποσοστό των Ελλήνων και συγκεκριμένα το 74% απάντησε ότι έχει πέσει το βιωτικό του επίπεδο τα τελευταία πέντε χρόνια. Γεγονός που αποδεικνύει ότι είναι μεγάλο παραμύθι το «θαύμα» της ΝΔ στην οικονομία. Μάλιστα ένα ποσοστό 52% απάντησε ότι θα γίνουν ακόμα χειρότερα τα πράγματα.
Τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους θεσμούς εκφράζουν οι Έλληνες στην οικογένεια και αμέσως μετά στις ένοπλες δυνάμεις, ενώ μεγάλη είναι η απαξίωση του ελληνικού λαού για τα κόμματα, τους πολιτικούς και τις ΜΚΟ.
Είναι προφανές λοιπόν από τα ποιοτικά δεδομένα όλων των πολιτικών ερευνών ότι η θέληση του ελληνικού λαού δεν εκφράζεται στα υπάρχοντα κόμματα και θα μπορούσε να εκφραστεί μόνο στους διωκόμενους από το σύστημα εθνικιστές. Εθνικιστές των οποίων το κενό δεν μπορεί να καλυφθεί επι μακρον με τα ψέματα, την προπαγάνδα και τη δημιουργία κομμάτων δήθεν ακροδεξιών που υπηρετούν το σύστημα.
Επίσης σχετικά με την ευρωπαϊκή ένωση αποδεικνύεται από την έρευνα του ευρωβαρόμετρου ότι για την πλειοψηφία των Ελλήνων δεν αποτελεί η Ε.Ε. τη σωτηρία της χώρας. Συγκεκριμένα οι Ελληνες ενδιαφέρονται λιγότερο για τις ευρωεκλογές συγκριτικά με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, σε ποσοστό 56% έναντι 60%. Έχουν επίσης λιγότερο θετική εικόνα για την ΕΕ (σε ποσοστό 39%) έναντι του συνόλου των ευρωπαίων πολιτών (47%). Και είναι λιγότερο αισιόδοξοι για το μέλλον της ΕΕ (53%) έναντι του συνόλου των Ευρωπαίων (61%).