Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πότε θα καταγγείλει την Συμφωνία των Πρεσπών η ΝΔ;

ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ “ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ” ΤΟΥ Ο … “ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ” ΣΑΜΑΡΑΣ;

Συντριπτική νίκη κατήγαγε προ ημερών το ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΌ κόμμα VMRO στις βουλευτικές και στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στα Σκόπια. Οι νικητές των εκλογών έχουν δηλώσει ότι δεν αναγνωρίζουν το “Βόρεια Μακεδονία” των Πρεσπών, αλλά επιμένουν στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Σιωπή από τους ΝουΔούλους με εντολή ΗΠΑ.

Σε ό,τι αφορά τις βουλευτικές εκλογές, με καταμετρημένο το 95% των ψήφων, το VMRO-DPMNE συγκεντρώνει ποσοστό 43% και καταλαμβάνει 59 έδρες στη Βουλή των 120 εδρών.

Το απερχόμενο κυβερνών Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) καταποντίστηκε, λαμβάνοντας ποσοστό μόλις 15% και εξασφαλίζοντας 19 έδρες.

Την τρίτη θέση με ποσοστό 14% και 18 έδρες καταλαμβάνει το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα στη Βόρεια Μακεδονία, το DUI του Αλί Αχμέτι. Στην τέταρτη θέση με ποσοστό 11% και 13 έδρες έρχεται ο συνασπισμός τεσσάρων αντιπολιτευόμενων αλβανικών κομμάτων με την επωνυμία «Αξίζει».

Πέμπτο, με ποσοστό 6,8% και έξι έδρες, είναι το εθνικιστικό, φιλορωσικό κόμμα «Αριστερά». Έκτο, με ποσοστό 5,3% και πέντε έδρες το νεοσύστατο κόμμα «Ξέρω» του δημάρχου του Κουμάνοβο, Μάξιμ Ντιμιτρίεφσκι, ο οποίος αποχώρησε πριν από δύο χρόνια από το SDSM.

Ο αρχηγός του VMRO-DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοσκι λίγο πριν τα μεσάνυχτα δήλωσε πως στις εκλογές αυτές «νίκησε ο περήφανος λαός της «Μακεδονίας».

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: 18 Δεκεμβρίου 2018 στην βουλή: Η Ν.Δ. δεν θα ακυρώσει τις Πρέσπες

 

Exit mobile version