Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πρόεδρος Σκοπίων: ΣΚΕΤΟ “Μακεδονία”! Αθήνα: Λόγια …

Η σαρωτική νίκη των εθνικιστών του VMRO-DPMNE στα Σκόπια και η εκλογή της Γκορντάνα Σιλιάνοβσκα-Ντάνκοβα στην προεδρία της χώρας (μια γυναίκα για πρώτη φορά σε αυτή τη θέση) ανοίγει το δρόμο για την «ταφόπλακα» στην επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψε η Κυβέρνηση Τσίπρα.

Όχι ότι οι Σκοπιανοί την τηρούσαν ιδιαίτερα, υπό την ανοχή και την αφωνία της Ελλάδας σε όλες τις παραβιάσεις της, αλλά πλέον, ο δρόμος προς το σκέτο «Μακεδονία» ανοίγει διάπλατα και αυτό έγινε ξεκάθαρο από την πλευρά των Σκοπίων.

Ηγήτορας αυτού, αποδείχθηκε η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας της χώρας στο μήνυμά  της στα πλήθη, «ξεχνώντας» το «Βόρεια»:

«Αγαπητοί πολίτες της Μακεδονίας, σας συγχαίρω, αυτή είναι η νίκη σας!» και «Η Μακεδονία είναι στα χέρια σας, είστε οι φορείς της νομιμότητας! Η Μακεδονία είναι περήφανη!».

Αν η Κυβέρνηση ΝΔ θελήσει, μπορεί να καταργήσει αυτή την προδοτική συμφωνία, αφορμές και αιτίες έχει ήδη. Με την άνοδο του VMRO-DPMNE στην εξουσία, έχει περισσότερες. Είναι στο χέρι της να καταγγείλει  τη μη εφαρμογή της Συμφωνίας, την οποία άλλωστε μονομερώς την εφαρμόζουμε εμείς …

ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ … ΓΙΑΤΙ; Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

«Αναμένουμε από τη Βόρεια Μακεδονία να τηρήσει αυτό το πνεύμα», τόνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρμεντ, απαντώντας στην ερώτηση αν οι ΗΠΑ ανησυχούν για πιθανή υπονόμευση της Συμφωνίας.

ΑΝΑΜΕΝΟΥΝΕ …

Exit mobile version