Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απειλές κατά Ελλήνων και Αρμενίων στην Γαλλία από τους “Γκρίζους Λύκους”

Η περιοχή του Σεντ Ετιέν «προπύργιο» των Γκρίζων Λύκων στη Γαλλία

Τον φόβο πως οι Γκρίζοι Λύκοι επαναδραστηριοποιούνται στη Γαλλία μεταφέρει μέσω σχετικού δημοσιεύματός της η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως τους τελευταίους μήνες φέρονται να έχουν απειλήσει μια Γαλλίδα βουλευτή, καθώς και την αρμενική, την Ελληνική και την κουρδική κοινότητα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε ό,τι αφορά στη βουλευτή Isabelle Surply, φέρεται να έχει βρεθεί στο στόχαστρο των Γκρίζων Λύκων επειδή, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ζήτησε το κλείσιμο ενός τζαμιού στην Σεντ Ετιέν, με την αιτιολογία πως αποτελεί μέλος του ισλαμο-συντηρητικού δικτύου της Ισλαμικής Συνομοσπονδίας Millî Görüs, η οποία πρόσκειται στο κόμμα του Ερντογάν.

Αναφέρεται, επίσης, ότι η περιοχή του Σεντ Ετιέν φέρεται να είναι ένα από τα «προπύργια» των Γκρίζων Λύκων στη Γαλλία και ότι τον τελευταίο καιρό οι γαλλικές Αρχές έχουν συλλάβει μέλη τους για υποστήριξή της τρομοκρατίας στο Διαδίκτυο, με φόντο την ισραηλινό-παλαιστινιακή σύγκρουση.

Στο εν λόγο δημοσίευμα οι Γκρίζοι Λύκοι χαρακτηρίζονται ως «υπερεθνικιστές, μοχθηροί και ισλαμιστές» και επισημαίνεται ότι υπό την αιγίδα της Άγκυρας καλλιεργούν «τον εκρηκτικό χαρακτήρα μιας ιδεολογίας, που αναμιγνύει διάφορα μίση, έναν υπερεθνικισμό και έναν αχαλίνωτο ισλαμισμό». Σημειώνεται πως, μετά την απαγόρευση τους από τις γαλλικές Αρχές τον Νοέμβριο του 2020 για ρητορική μίσους και πολιτική βία, τα μέλη της παραστρατιωτικής αυτής οργάνωσης παρέμεναν σχετικά «διακριτικά».

Exit mobile version