Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έκλεισε η κλωστοϋφαντουργία Βαρβαρέσος στην Νάουσα

DCIM100MEDIADJI_0915.JPG

Ρολά κατέβασε η άλλοτε κραταιά νηματουργία Βαρβαρέσος στην Νάουσα, ανακοινώνοντας το σταμάτημα της παραγωγής και την απόλυση περισσότερων από εκατό εργαζομένων. Η πόλη η οποία έχει μείνει γνωστή ως το «Μάντσεστερ των Βαλκανίων», έμεινε δίχως κλωστοϋφαντουργία, ως ακόμα ένα θύμα της ταχείας αποβιομηχάνισης που συντελείται στα πλαίσια φτωχοποίησης του λαού και αποδυνάμωσης της ελληνικής οικονομίας.

Τα ανοιχτά σύνορα και οι συμβάσεις εύνοιας του ελεύθερου εμπορίου που υπέγραφαν και επικύρωναν διαχρονικά οι ελλαδικές κυβερνήσεις ως μέτρα δεσμευτικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτέλεσαν την ταφόπλακα στον χώρο της παραγωγής ενδυμάτων στην Πατρίδα μας. Η παγκοσμιοποίηση έπληξε καθοριστικά αυτόν τον κλάδο παραγωγής, ο οποίος έχει να ανταγωνιστεί πολυεθνικούς κολοσσούς πανύψηλης τεχνολογικής σύνθεσης, αλλά και την εκμετάλλευση των νοτιοανατολικών ασιατών μέσω του εξαιρετικά χαμηλού τους μεροκάματου, που συμπιέζει δραματικά τα εργατικά ημερομίσθια παγκοσμίως.

Αντί λοιπόν της επιβολής προστατευτικών μέτρων και την προσπάθεια υλικοτεχνικής ανύψωσης των παραγωγικών δομών της χώρας, η πολιτική κατεύθυνση της Νέας Δημοκρατίας επιτάσσει την αποβιομηχάνιση και την μετατροπή της Ελλάδος σε ένα απέραντο διαμετακομιστικό παζάρι, όπου το κομπραδόρικο-μεταπρατικό κεφάλαιο θα οργιάζει και οι Έλληνες θα ταλαντεύονται μεταξύ των κακοπληρωμένων θέσεων εργασίας του τριτογενούς τομέα και της ανεργίας.

Exit mobile version