Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αλήθειες και παρανοήσεις για το φαινόμενο του ευρωσκεπτικισμού

Οι παντογνώστες της “ακροδεξιάς” και του δήθεν “πατριωτικού χώρου” κουνούσαν εδώ και χρόνια το δάχτυλο στην Χρυσή Αυγή που δεν… “εκμοντερνίστηκε” και δεν εφάρμοσε τις (κατά εκείνους) επιτυχημένες μεθόδους πολιτικής ανέλιξης διαφόρων ευρωσκεπτικιστικών μορφωμάτων ανά την Ευρώπη. Θεωρούν μάλιστα κάποιοι κουτοπόνηροι, ότι τα “υψηλά ποσοστά” τα εξασφαλίζει η υποταγή στο σύστημα και στους παγκοσμιοποιητές αφέντες, υποβιβάζοντας την ουσία της πολιτικής μάχης σε μια συνδιαλλαγή με το καθεστώς και τα εξαπτέρυγα του!

Ας δούμε όμως τι είναι αυτός ο ευρωσκεπτικισμός και τα “νεοεθνικιστικά” κόμματα που θαυμάζουν όλοι αυτοί οι γυρολόγοι. Μόλις προ δυο σχεδόν ετών στην Ιταλία είχαμε την εκλογή της Μελόνι, η οποία εξελέγη και διέψευσε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο τις ελπίδες εκατομμυρίων Ιταλών πατριωτών και εθνικιστών, αφήνοντας την Λαμπεντούσα και ολόκληρη την χώρα της να βουλιάζει στους λαθρομετανάστες και επιμένοντας στην βοήθεια των νατοϊκών σχεδιασμών στο μέτωπο της Ουκρανίας, πλήρως ευθυγραμμιζόμενη με τις επιδιώξεις των σιωνιστών. Ένα άλλο παράδειγμα που επικαλούνται οι “εθνικοπατριώτες” είναι η Λεπέν, η οποία έχει εντάξει αλλόφυλους και αλλόθρησκους στις τάξεις του κόμματος που κληρονόμησε από τον πράγματι Εθνικιστή πατέρα της, του οποίου κόμματος τον χαρακτήρα ευτέλισε πλήρως διαστρεβλώνοντας τις παλαιότερες αρχές του.

Η κατάσταση στην Γερμανία δεν είναι πολύ διαφορετική, καθώς όλοι ξέρουν για τις “παραδοσιακές” ερωτικές επιλογές των επικεφαλής του AfD που προελαύνει στις δημοσκοπήσεις, και την ανεκτικότητα τέτοιων παρόμοιων μορφωμάτων στην υποτιθέμενα “δεδομένη” παραμονή των μεταναστών στην Ευρώπη, «εάν τηρείται η δημόσια τάξη» και «αν δεν εγκληματούν». Οι περισσότεροι εξ αυτών των ευρωσκεπτικιστών αν όχι όλοι τους, φόρεσαν πρόθυμα το λεγόμενο “κιπά” δίνοντας εξετάσεις υποταγής στα γνωστά κέντρα που διευθύνουν τις τύχες της Ευρώπης. “Ευρωσκεπτικιστές” λοιπόν, που αποδέχονται την σκλαβιά στα όπλα του “θείου Σαμ”, στους γραφειοκράτες των Βρυξελλών και στον αιώνιο τραπεζίτη, που ακριβώς εναντιώνονται ώστε να θεωρηθούν πρότυπα συγκρουσιακού “εθνικισμού” ή έστω πατριωτισμού;

Όλοι αυτοί λοιπόν, αν και ψηφίζονται ενδεχομένος από εθνικιστές, ΔΕΝ είναι εκπρόσωποι των εθνικιστών σε καμία περίπτωση σε ιδεολογικό επίπεδο. Εκτός αν όλοι αυτοί οι ενταύθα κακομοίρηδες αντιχρυσαυγίτες, τα θεωρούν όλα αυτά ως “εθνικιστικά” και κατηγορούν την Χρυσή Αυγή επειδή δεν έχει… ομοφυλόφιλη επικεφαλής(!), δεν επιζητεί την δημιουργία περισσότερων αμερικανικών βάσεων στην χώρα, δεν φοράνε τα αρχηγικά της στελέχη κιπά(!) και δεν εντάσσει αφρικανούς και ασιάτες στο δυναμικό της, όπως οι ίδιοι πράττουν στα μορφώματα-καρικατούρες που έφτιαξαν και απέτυχαν παταγωδώς!

Exit mobile version